Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Namiesto na ihrisku sa hrali na cintoríne. Výsledkom je viac ako 60 poškodených hrobov v Brekove
Zdielať na

Namiesto na ihrisku sa hrali na cintoríne. Výsledkom je viac ako 60 poškodených hrobov v Brekove

BREKOV / Obyvatelia obce Brekov sú poriadne nahnevaní. Zrejme mieste deti sa namiesto ihriska prišli hrať na cintorín. A na pietnom mieste sa správali ako vandali. Poškodili viac ako 60 hrobov. Prípad vyšetruje polícia ako hanobenie miesta posledného odpočinku.

Starosta na miesto okamžite privolal políciu. Na poškodené hroby ho upozornila obyvateľka obce. Keď prišli na cintorín, zistili, že hrobov je dokopy poškodených 63.

Na miesto prišli aj kriminalisti s technikom. Na cintorín dopoludnia postupne prichádzali pozostalí. Za vandalizmom sú podľa doterajších zistení Brekovčanov miestne deti. "Upozorňujem deti, že to nie je miesto na hranie, máme multifunkčné ihrisku, upozorňujem rodičov," vraví starosta obce Radoslav Nemec. 

"Je to pietne miesto. Ja byť na mieste niekoho a ich chytím, tak im ruky polámem," hovorí obrazne obyvateľ obce Jozef Šepeľa. 

V obci kamerový systém nemajú. Príspevok naň samospráva nedostala. Podľa slov starostu k vandalizmu v obci nedošlo prvýkrát. Našli si aj poškodenú novoopravenú fasádu na dome smútku. Obec zrejme preto do kamerového systému zainvestuje z vlastných zdrojov.

Stand up: Polícia už aj v prípade začala trestné stíhanie, a to pre hanobenie miesta posledného odpočinku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy