Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Po chýroch o čachtickej bielej pani je tu možný hoax o čachtickej bielej dodávke
Zdielať na

Po chýroch o čachtickej bielej pani je tu možný hoax o čachtickej bielej dodávke

ČACHTICE / Hoax alebo skutočnosť? Na sociálnej sieti sa šírila správa, že dve mladé dievčatá údajne prenasledovala v Čachticiach biela dodávka. Muž z nej mal dokonca kamarátky naháňať. Polícia tvrdí, že sa nie je čoho obávať.

Stať sa to malo v tichej a slepej ulici v obci Čachtice. Dve 13-ročné dievčatá sa tu prechádzali so psom. Len nedávno ich pritom rodičia varovali pred bielou dodávkou, ktorá má prenasledovať deti. Nuž a práve na jednu takú mali kamarátky natrafiť.

Katarína, matka jedného z dievčat vraví: "Naľakali sa, začali kričať, dodávka mala otvorené bočné dvere, vyskočil spolujazdec, celý v čiernom, začal za nimi  utekať, dievčatá sa zľakli, bežali ďalej."

Slepá ulica ústi do úzkeho mostíka, kadiaľ auto neprejde. Práve to malo údajne prenasledované dievčatá zachrániť.

Vystrašené dievčatá dobehli domov a so svojim otrasným zážitkom sa zverili matkám. Jedna z nich ihneď privolala políciu.

Pavol Kudlička, hovorca KR PZ Trenčín dodáva: "Polícia danú vec preverila, pričom žiadne protiprávne konanie nebolo zistené."

Matka však svojej dcére verí a o celej veci informovala aj na sociálnej sieti. Jej príspevok mal veľký ohlas, no niektorí ho označili za hoax. Rodičia dievčat sa obrátili aj na starostku obce, no ani tá zatiaľ nechce šíriť paniku.

Políciu som dnes kontaktovala aj ja a polícia predvolala pani a je tam podozrenie na šírenie falošnej správy,“ vraví starostka obce Čachtice Erika Ondrejková.

Pani Katarína hovorí: "Nechcela som šíriť žiadnu poplašnú správu, chcela som len to, aby si ľudia dávali pozor na svoje deti, aby nemuseli prežívať to, čo my včera večer."

Podľa našich informácií sa polícia prípadom naďalej zaoberá a predvolala si na výsluch obe dievčatá aj s matkami.

Záhadná biela dodávka poľujúca na deti je jedným z pomerne často sa opakujúcich hoaxov, ktorým sa na internete darí aj napriek neexistujúcim dôkazom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy