Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opitý muž bezdôvodne napadol suseda. Svoj čin trpko oľutoval
Zdielať na

Opitý muž bezdôvodne napadol suseda. Svoj čin trpko oľutoval

RIMAVSKÁ SOBOTA / Príliš veľa alkoholu mení správanie. Svoje o tom vie aj Tomáš, ktorý sa opil tak, že bezdôvodne napadol svojho suseda v dôchodkovom veku. Jednu noc za to strávil v policajnej cele a to nemusí byť všetko.

Chcel sa zbaviť starých výpisov z účtu. Na tom by ešte nebolo nič čudné. Rimavskosoboťan Tomáš ale začal hŕbu obálok páliť priamo pred vstupom do paneláku. Všimol si to jeho sused, ktorý ho na to upozornil. "Tak som mu pekne, reku, čo robíte tu mladý pán? Prečo tu pálite? Chcete, aby sa niečo zapálilo?" povedal napadnutý dôchodca. Tomáš najskôr reagoval slušne, zrazu sa ale jeho správanie zmenilo. "Aj Vy stojíte za bankami. Aj Vy ste sviňa. Aj Vás dobiť. No a skočil," dodal dôchodca.

​Päsťou začal udierať staršieho muža do hlavy. Po silných úderoch má dôchodca stále podliatiny na tvári. Potom sa chcel skryť vo vchode, Tomáš ale v útoku pokračoval. "Ja som ho odrážal, odstrkoval. Potom kopal do mňa, tak som spadol. Kričal som na pomoc, tak prišli susedia," dodal napadnutý pán. Udrel aj ďalšieho muža, zahnal sa na jeho manželku. Potom prišli policajti a zadržali ho.

"Tento prípad vyšetrujeme ako prečin výtržníctva, z ktorého bolo ešte v ten deň vznesené obvinenie 28-ročnému mužovi," uviedla hovorkyňa KR PZ B.Bystrica Petra Kováčiková. Útočníka už sudca aj odsúdil v tzv. superrýchlom konaní. Tomáš bude musieť zaplatiť 500 eurovú pokutu.


Po vytriezvení sa správal úplne inak. Tvrdí, že bol veľmi opitý, nafúkal 3 promile. Zrejme to bol dôvod, prečo sa neovládol. "Nespoznával som sa. Ani svoje správanie, ani svoje chovanie. Nikdy som nemal nejaké protispoločenské správanie, žiadnu výtržnosť, žiadnu bitku dokonca, nič proste," povedal odsúdený muž, ktorý si takmer na nič nespomína. Vyjadril ľútosť nad svojím konaním, ľuďom, ktorým ublížil sa ospravedlní. "Ja sa pôjdem osobne za susedmi ospravedlniť. Aj som tam do výpovede uviedol, že ak im vznikla nejaká škoda, rád ju uhradím," dodal útočník.

Počas silvestrovskej noci mal napadnúť hasiča. Polícia už mladíka (17) obvinila. Rodina už obvineného mladíka je z incidentu psychicky na dne. Viac sa dozviete vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy