Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragické silvestrovské ráno: Muž zomrel pri požiari budovy, kamaráti mu pomôcť nedokázali
Zdielať na

Tragické silvestrovské ráno: Muž zomrel pri požiari budovy, kamaráti mu pomôcť nedokázali

RUŽOMBEROK / Pri požiari opustenej budovy v Ružomberku zahynul ráno 42-ročný muž. Išlo o miestneho muža, ktorý tam zvykol prespávať. Jeho družka aj kamaráti síce vedeli, že je vo vnútri, ale pre silné zadymenie mu žiaľ nedokázali pomôcť.

Ružomberskí hasiči vyrážali k požiaru neobývanej budovy na Bystrickej ceste, krátko po deviatej hodine ráno. Od oznamovateľa vedeli, že sa vo vnútri horiaceho domu nachádza minimálne jedna osoba. Potvrdili im to aj bezdomovci, ktorí mali byť v čase vypuknutia požiaru vo vedľajšej budove. Svojmu kamarátovi, 42-ročnému Róbertovi, sa údajne pokúšali pomôcť. No pre silný dym mu nedokázali pomôcť. 

Bezvládneho muža dokázali nájsť až hasiči v dýchacích prístrojoch. "Keď vošli do miestnosti, našli tam osobu ležiacu smerom k dverám, vytiahli ju von, začali ju oživovať," opísal zásah Slávko Hreha, riaditeľ OR HaZZ Ružomberok. S resuscitáciou následne pokračovali privolaní záchranári, žiaľ bezvýsledne. Muž sa podľa všetkého otrávil splodinami horenia.

"Vo vnútri budovy horeli prakticky zbytky, ktoré bezdomovci používali na kúrenie, aby im bolo teplejšie v tej miestnosti," informoval Hreha, riaditeľ OR HaZZ Ružomberok. Na miesto prišiel aj majiteľ budovy. Podľa neho sa mu sem bezdomovci vlámali už po niekoľkýkrát napriek tomu, že budovu opakovane zabezpečoval. "Obhliadajúci lekár na mieste vylúčil cudzie zavinenie," informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Hasiči po Vianociach museli zachraňovať muža pre požiar:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy