Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Po rodinnej dráme skončil otec (55) v cele. S nožom v ruke sa mal vyhrážať synovi
Zdielať na

Po rodinnej dráme skončil otec (55) v cele. S nožom v ruke sa mal vyhrážať synovi

SNINA / S nožom v ruke sa mal 55-ročný otec vyhrážať vlastnému synovi. Polícia útočníka obvinila a skončil v cele policajného zaistenia. Čo rodinnej dráme predchádzalo polícia zatiaľ nemôže zverejniť. Podľa odborníka podobných prípadov pribúda.

Incident sa odohral v jednom z rodinných domov v obci. Zasahovať museli policajti. 55-ročný otec sa mal podľa informácií TV JOJ s nožom v ruke vyhrážať svojmu synovi. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre trestný čin nebezpečné vyhrážanie. "Z uvedeného skutku na základe dôkaznej situácie vzniesol obvinenie 55 ročnému mužovi z Uble. Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Muž (55) bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Podľa skúseného odborníka môžu byť príčinou takýchto incidentov dlhotrvajúce, neriešené a vyhrotené rodinné nezhody, nedostatok financií či neschopnosť zvládať nakumulovanú stresovú záťaž. "Častokrát tu vstupuje do hry aj užívanie psychoaktívnych látok, pod vplyvom ktorých neraz človek jedná impulzívne, skratovo a neuvážene," vysvetlil psychiater Ladislav Jakubčiak.

Podobné prípady, kedy nezhody medzi rodinnými príslušníkmi končia až na polícii sa u nás objavujú čoraz častejšie. "V dnešnej hektickej a citovo chladnejšej dobe sa však nejedná o nejakú ojedinelú záležistosť. Vždy je preto potrebné vyhľadať včas odbornú pomoc, aby bolo možné predísť takýmto udalostiam a ich traumatickým a niekedy aj tragickým dopadom," radí Ladislav Jakubčiak.

Čo presne sa v rodinnom dome odohralo vyšetruje polícia. Vzhľadom na citlivosť prípadu a poškodených bližšie informácie zatiaľ nie je vhodné zverejniť.

Pozrite si aj nasledujúcu reportáž, v ktorej na Žilinčana zaútočili muži s nožom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy