Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Výbuch kotla v rodinnom dome. Muž skončil s popáleninami v nemocnici
Zdielať na

Výbuch kotla v rodinnom dome. Muž skončil s popáleninami v nemocnici

KRAVANY / Muža s popáleninami priviezli záchranári v sobotu popoludní do popradskej nemocnice. Bol práve v kotolni rodinného domu v obci Kravany, keď nastal výbuch a rozhoreli sa plamene.

Čo sa presne v dome stalo vedia len jeho obyvatelia. Požiar vznikol v kotolni. Na miesto ako prví dorazili miestni dobrovoľní hasiči. Následne za nimi prišli profesionáli z Popradu.

"Dobrovoľní hasiči do nášho príchodu prakticky lokalizovali požiar. Podľa svedkov došlo k menšiemu výbuchu a ten sa rozšíril na časti kotolne," vysvetľuje veliteľ zásahu Ján Marušin. 

Pri incidente sa zranil jeden muž a potreboval pomoc záchranárov. "Podľa výzvy na tiesňovú linku 155 vybuchla pec na drevo. Vzápätí požiar spôsobil rozsiahle popáleniny na rukách a na nohách. Vyslali sme mu na pomoc posádku rýchlej lekárskej pomoci, ktorá ho po prvotnom ošetrení previezla do nemocnice v Poprade a následne sa uskutočnil sekundárny prevoz do popáleninového centra v Košiciach," informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Hasiči medzitým vykonali prieskum prostredia a priestory kotolne odvetrali. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy