Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
NAKA ukončila vyšetrovanie vraždy exprimátora Hurbanova. Obžalovať navrhuje Alenu Zsuzsovú
Zdielať na
Krimi

NAKA ukončila vyšetrovanie vraždy exprimátora Hurbanova. Obžalovať navrhuje Alenu Zsuzsovú

Zásah NAKA v súvislosti s vraždou exprimátora Hurbanova: 

BRATISLAVA / V pondelok ukončila Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru (NAKA) vyšetrovanie vraždy exprimátora Hurbanova. Exprimátora a regionálneho politika Lászloa Basternáka zavraždili 9. júla 2010 vo večerných hodinách pred jeho domom. Vyšetrovateľ NAKA v tejto trestnej veci spracoval konečný návrh na podanie obžaloby na obvinenie Aleny Zsuzsovej, Romana Ostružlíka a Vladimíra Mosnára. Návrh na obvinenie bol v pondelok podaný na ÚŠP GP SR.

Alenu Zsuzsovú, ktorá čelí obžalobe v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, navrhli policajti obžalovať aj v prípade vraždy bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka.

​Ako ďalej Policajný zbor SR informoval na sociálnej sieti, spolu s ňou navrhli obžalovať aj Romana Ostružlíka a Vladimíra Mosnára. „Predmetný návrh bol dnešného dňa podaný na Úrad špeciálnej prokuratúry GP SR,“ informovala polícia.

Exprimátora a regionálneho politika Basternáka zavraždili 9. júla 2010 vo večerných hodinách pred jeho domom. Za úkladnú vraždu odsúdili Štefana Kaluza na 25 rokov. Polícia pracovala s verziou, že vraždu si niekto objednal. Kaluz však objednávateľa neprezradil.

Po ôsmich rokoch od tragédie prišla na políciu svedkyňa, ktorá vypovedala, že likvidáciu si mal objednať obvinený Roman Ostružlík. Ten bol v primátorských voľbách, ako protikandidát. V kampani ho podporovala práve Zsuzsová.

Obvinený Vladimír Mosnár je bývalý šofér Aleny Zsuzsovej a bývalý príslušník skupiny sýkorovcov, spoločne s Kaluzom pracovali pre rovnakú SBS.

NAKA len pred pár dňami obvinila aj bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy