Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
NAKA zasahovala v Trnavskom kraji. Zadržať mali dve osoby vo veci vraždy podnikateľa, tretí je na úteku
Zdielať na

NAKA zasahovala v Trnavskom kraji. Zadržať mali dve osoby vo veci vraždy podnikateľa, tretí je na úteku

GALANTA / V utorok v ranných hodinách vykonala Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru (NAKA) veľkú raziu v Trnavskom kraji, cieľom ktorej malo byť vyšetrovanie objednávky vraždy podnikateľa Alojza Bórika.

Príslušníci NAKA zasahovali v skorých ranných hodinách v Trnavskom kraji. Cieľom akcie, ktorá mala krycí názov "Hotel" a začala 5:45, bolo zadržanie osôb podozrivých z vraždy podnikateľa Alojza Bórika. 

Ten mal byť zavraždený ešte v roku 2008 samopalom vzoru 61 v aute pred svojím domom, zasiahli ho celkovo asi desiatimi ranami. Na objednávku jeho vraždy obdržali tri milióny slovenských korún. Zastreliť ho mal cez strešné okno auta Peter T., prezývaný "Motko". Za volantom sedel Roman P., prezývaný "Haluška". Kukly a rukavice po vražde hodili do rieky Váh.

"Vyšetrovateľ obvinil 6 osôb zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy, zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a obzvlášť závažného zločinu ublíženia na zdraví," informuje polícia vo svojom stanovisku. 

Zadržané osoby podľa informácií TV JOJ mali byť napojené na seredskú zločineckú organizáciu "Sereďania", ktorá pôsobila od roku 2004 až do 12.2.2011, kedy zavraždili ich šéfa Maroša Kováča, prezývaného Nákova. 

Kukláči naraz zasahovali v Galante a v obci Pusté Sady, dokopy vykonali tri domové prehliadky. V Galante zadržali podnikateľa Miroslava J., druhý podnikateľ - Marko M. je na úteku. Práve zadržaný Miroslav J., prezývaný "Malý Mirko", mal po 12. februári 2011, kedy bol zavraždený šéf gangu Maroš Kováč, prevziať žezlo a šéfovať zločineckej skupine.

Policajti zasahovali aj v rodinnom dome v obci Pusté Sady, kde zadržali aj tretiu osobu - podnikateľa Zdenka Š. Toho mali pred časom pustiť z väzby, na nohe mal mať monitorovací náramok. Pri jeho zadržaní príslušníci NAKA zastrelili aj jeho psa.  

"Dvaja z obvinených sú v súčasnosti vo väzbe. Na jedného bol vydaný Európsky zatykač a je dlhšie hľadaný. Dve osoby sa nám podarilo zadržať, jedna je na úteku," priblížila polícia. 

Prokuratúre navrhnú ich väzbu. "Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ spracuje podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby a predloží ho prokurátorovi úradu špeciálnej prokuratúry," potvrdila polícia. 

Táto dnešná zaisťovacia akcia súvisí aj s ďalším prípadom. "V Bánovciach nad Bebravou zase spôsobiť ťažké poranenia reznými ranami a priestrelom kolena, tiež ďalšej osobe," upresnil Michal Slivka. 

NAKA pred časom zasahovala aj v Rusovciach: Podľa informácií TV JOJ policajti zadržali muža a ženu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy