Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nevidiacu ženu zrazilo na priechode pre chodcov auto. V predvolaní ju polícia označila za obvinenú
Zdielať na
Krimi

Nevidiacu ženu zrazilo na priechode pre chodcov auto. V predvolaní ju polícia označila za obvinenú

Zdroj: TV JOJ

TRENČÍN / Zrakovo postihnutú ženu ešte v septembri zrazilo na priechode pre chodcov v Trenčíne auto. Hoci na priechode bol semafor, podľa zrazenej ženy v tom čase zvuková signalizácia nefungovala. Teraz jej prišiel list o polície, v ktorom sa píše, sa pred vstupom na vozovku dostatočne nepresvedčila. V predvolaní ju tak uviedli ako obvinenú.

Semafor na priechode, kde k nehode došlo údajne býva pokazený, hoci zvuková signalizácia má slúžiť nevidiacim. O prípade zrazenej ženy informovali tvnoviny.sk. To, že zvuková signalizácia nefungovala tvrdí aj zrazená žena. Podľa slov staršej ženy sa pred tým ako na priechod vkročila, uistila, že nič nepočuje, a tak zdvihla bielu paličku. Zdvihnutie je totiž znakom, že na vozovku vchádza človek so zrakovým postihnutím. 

Domov jej ale prišiel teraz list, v ktorom si ju policajti predvolali na ústne pojednávanie o priestupku a upovedomenie o začatí konania voči nej. V liste od polície sa podľa tvnoviny.sk píše, že sa pred vstupom na vozovku dostatočne nepresvedčila, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva a následne vošla do jazdnej dráhy motorového vozidla, v dôsledku čoho sa stala havária. Prevzatím tohto listu je vraj obvinená.

Úniu nevidiacich a slabozrakých Slovenska postup polície zaskočil. Podľa ich vyjadrenia je veľmi neprimerané a až priam neľudské uvádzať už v predvolaní obvinenie. Polícia sa k prípadu vyjadrila tak, že celá vec ešte nie je uzavretá a čaká sa na výsledky znaleckého skúmania.

Pozrite si reportáž o nevidiacom mužovi so psom, ktorý bol odmietnutý. Prečo a za akých okolností sa dozviete TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy