Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vybuchovať budú nielen autá, ale aj byty. Muž sa vyhráža poslancom v Humennom
Zdielať na

Vybuchovať budú nielen autá, ale aj byty. Muž sa vyhráža poslancom v Humennom

HUMENNÉ / Vybuchovať budú nielen autá, ale aj byty. Takéto vyhrážky adresoval zatiaľ neznámy muž dvom mestským poslancom v Humennom. Vyprovokoval ho príspevok na sociálnej sieti. Podľa poslancov obsahoval klamlivé informácie, no údajný agresor si to nechcel nechať vysvetliť. Polícia prípad prešetruje ako nebezpečné vyhrážanie. Poslanci sa boja o seba, no hlavne o svojich blízkych.

"Povedal, že mi môže vybuchnúť byt na sídlisku pod Sokolejom, ja tam mám trvalé bydlisko. Hovoril, že nemusia vybuchovať iba autá, ale aj byty," uviedol  Martin Ruščanský, poslanec MsZ v Humennom. Podľa poslancov túto reakciu spustil príspevok na jednej zo stránok na sociálnej sieti. Ten sa týkal participatívneho rozpočtu a podľa poslancov v ňom boli uverejnené nepravdivé informácie. "Ja som autor participatívneho rozpočtu. Vraj je tam lehota na prihlásenie sa 5 dní, on to takto vyčítal, ale lehota je 14 dní," objasnil Martin Ruščanský.

Zatiaľ neznáma osoba najprv reagovala na sociálnej sieti, podľa poslancov však z profilu s fiktívnym menom. Neskôr mal muž obom telefonovať. "V jednom z telefonátov sa muž vyhrážal, že na sídlisku nebudú vybuchovať len autá," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. "Keď sme mu vysvetlili, že info sú nepravidivé, začal sa rozkrikovať, byť nepríjemný a požadovať kontakt na primátora, zástupkyňu a prednostku," opísal udalosti Tomáš Šudík, poslanec MsZ v Humennom. 

Obaja poslanci sa obrátili na políciu, a to pre podozrenie zo spáchania trestného činu nebezpečného vyhrážania. "Stretávame sa s rôznymi názormi,
ale už keď príde na raz vyhrážka, ktorá môže zasiahnuť moju rodinu, môj život, už to beriem vážne," vysvetlil svoje obavy Martin Ruščanský. "Polícia zistila pravdepodobnú totožnosť muža a k jeho osobe bola vykonaná previerka. Na prípade intenzívne pracujeme," povedala Jana Ligdayová. "Bojím sa, že sa niekomu môže niečo stať," priznal aj Tomáš Šudík. "Hlavne by som odkázal aj ľuďom, aby dávali pozor a filtrovali info, ktoré sú na internete
tu je vidno, že jedna nevinná a ešte klamlivá info vzbudila niekoho k takým nenávistným prejavom. Úplne zbytočne sme sa dostali do komplikácií pre klamstvo na sociálnych sieťach," dodal poslanec MsZ v Humennom. 

Muž (32) z Medzilaboriec sa vyhrážal svojej bývalej manželke, že jej odreže hlavu a súčasnému partnerovi podpáli auto:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy