Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Takmer dve stovky mužov vydierali intímnymi fotkami. Súd poslal za mreže až sedem ľudí
Zdielať na

Takmer dve stovky mužov vydierali intímnymi fotkami. Súd poslal za mreže až sedem ľudí

BANSKÁ BYSTRICA / Verdikt si na Okresnom súde v Banskej Bystrici vypočulo 7 ľudí. Všetci boli namočení vo vydieraní veľkého množstva mužov. Išlo o intímne fotografie, za ktoré od takmer dvoch stoviek poškodených inkasovali peniaze.

Trvalo to zhruba rok, išlo o mimoriadne chúlostivý proces, počas ktorého takmer dvesto oklamaných mužov muselo rozprávať o vydieraní intímnymi fotkami.

Nevinne vyzerajúca komunikácia so ženou na sociálnej sieti, ktorej posielali intímne fotky končila vydieraním."Došla mi odpoveď, že som to poslal jej malej postihnutej dcére a že ma dá do televízie. Chceli tisíc eur," povedal poškodený. 

Mladí aj starí, študenti aj dôchodcovia platili v obave tisícky eur, v jednom prípade zaplatil poškodený až 30 tisíc. Niektorí členovia skupiny, ktorí skončili na lavici obžalovaných, sa neváhali vydávať za policajtov. "Ten, čo sa predstavil ako policajt, pôsobil veľmi isto, so znalosťou veci," potvrdil poškodený. 

Svoju vinu popierali 

Sedem ľudí, tri ženy a štyria muži svoju účasť na chúlostivom biznise buď popierali alebo vinu hádzali jeden na druhého. Súd o svojej nevine ale nepresvedčili. Všetkých odsúdili na nepodmienečné tresty v rozpäti 4 až 13 rokov."Odsúdiť niekoho na základe takýchto dôkazov a tváriť sa, že dôkazy sú dostatočné, to je pre mňa jednoducho absolútny nonsens," prehlásil obhajca Rastislav Urbáni.

"Poškodení až tak poškodení neboli, pretože keby nekonali tak, ako konali, tak by sa asi nedostali tam, kde sa dostali," poznamenal obhajca Marcel Péli. "Rozhodnutie o treste je neprimerane prísne a podali sme odvolanie," skonštatovala obhajkyňa Ivana Švarcová. 

Viac o prípade tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy