Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bez práce k peniazom. Dve ženy hrubo zneužili dôveru seniorov
Zdielať na

Bez práce k peniazom. Dve ženy hrubo zneužili dôveru seniorov

ŠURANY / Dve ženy sa v Šuranoch snažili dostať bez práce k peniazom. Vymysleli si charitatívnu zbierku a zvonili na dverách seniorov.

Hrubo zneužiť situáciu po tom, ako zhorel vozový park mestského podniku služieb, sa rozhodli dve ženy v uliciach Šurian. Úplnou náhodou sa o zvláštnej návšteve v dome dôchodkyne dozvedela prednostka mestského úradu.

Keďže nevedela o žiadnej zbierke, ihneď volala mestských policajtov. "Býva sama doma, že jej zazvonili a povedali jej, že robia zbierku na likvidáciu následkov požiaru," priblížila prednostka MsÚ Šurany Eva Augustínova. 

"Nevedela nám tá pani uviesť ani vek, my sme to hneď overili v technických službách aj na mestskom úrade," potvrdil náčelník MsP Šurany Richard Kostolný. "Mesto má svoje info kanály, to znamená, že využili by sme predovšetkým mestský rozhlas, našu webovú stránku," upresnila Augustínova. 

Od požiaru neprešiel ani týždeň 

Od požiaru, pri ktorom v mestskom podniku zhoreli vozidlá a stroje za viac ako 300 tisíc eur, neprešiel ešte ani týždeň. A kým zamestnanci pracujú na tom, aby podnik zabezpečil všetky služby pre všetkých obyvateľov, neznáme ženy sa drzo rozhodli privyrobiť si do vlastného vrecka.

"Keď je nejaká oficiálna zbierka, vždy príde na mestský úrad a k nám na mestskú políciu oznámenie, kto organizuje a za akým účelom, skontrolujeme týchto, či majú to povolenie," uviedol Kostolný. 

Dôveruj? Radšej preveruj 

V prípade podobných situácií je najdôležitejšie preveriť si ľudí, ktorí vám niečo ponúkajú. "Netreba sa báť zavolať na štátnu políciu, na mestský úrad alebo na mestskú políciu, či takáto zbierka prebieha, my to skontrolujeme, príde tam aj naša hliadka, už sme mali také prípady," poznamenal Kostolný. 

"Zneužívať starých ľudí za tým účelom, aby sa niekto obohatil, alebo naplnil vrecká, to je úbohé," odkázala Augustínova. 

Pri pokojnej rybačke zadržali policajti štyroch dôchodcov. Pred celou ich ochránil až verdikt lekára: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy