Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prípad zavalených detí má nešťastnú dohru. Chlapec svoj boj v nemocnici prehral
Zdielať na

Prípad zavalených detí má nešťastnú dohru. Chlapec svoj boj v nemocnici prehral

BARDEJOV / Prípad zavalených detí z Bardejova spred dvoch mesiacov sa skončil veľmi nešťastne. Jedno z detí - chlapec, ktorý mal najvážnejšie zranenia, žiaľ, v nemocnici boj o život prehral. Polícia prípad stále vyšetruje. Zatiaľ nepadlo žiadne obvinenie.

Stalo sa to ešte počas letných prázdnin. V lesíku neďaleko bytoviek, kde obaja zavalení chlapci bývali spolu s rodičmi. Boli nielen kamaráti, ale dokonca aj príbuzní. Spoločne sa vybrali do lesíka, kde sa na nich zosunuli veľké betónové panely, na ktorých bola ešte zemina. 

"Vtedy veľmi pršalo, oni išli dnu a spadlo to na neho," opísala nehodu pani Mária, stará mama nebohého chlapca. "Tam stála chata, ale už len taký ako panel tam bol," priblížila obyvateľka Bardejova. 

Chlapcov spod ťažkých panelov vyslobodili privolaní hasiči. Jeden z nich bol zavalený tak, že ho nebolo ani vidieť. Leteckí záchranári ho previezli do košickej nemocnice, kde ho museli urgentne operovať. Jeho najbližší verili, že sa z toho dostane. Z nemocnice však napokon dostali tú najsmutnejšiu správu.

"Sme sa modlili, aby sa vyzdravel a keď prišla z kostola už volala, že o šiestej zomrel," poznamenala stará mama. 

Už o pár dní by oslávil dvanáste narodeniny

Tých sa už, žiaľ, nedožil. Chlapca po tragickej smrti pochovali na miestnom cintoríne. "On taký dobrý bol, mu zakazovali, aby nechodil, ale nepočúvol," skonštatovala stará mama. 

Vyšetrovanie prípadu stále nie je ukončené. Podľa policajných informácií zatiaľ nebolo vznesené žiadne obvinenie. "Vo veci sú naďalej vykonávané procesné úkony, avšak bližšie informácie vzhľadom na citlivosť prípadu nie je možné poskytnúť," informuje hovorca KR PZ Prešov Igor Pavlik. 

Dôchodcu z Domažiny zavalil v hore strom. Nevedel sa pohnúť, v lese ležal tri dni: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy