Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bábätko vypadlo opitej matke z kočíka, žena ho tam nechala a odišla
Zdielať na

Bábätko vypadlo opitej matke z kočíka, žena ho tam nechala a odišla

27-ročná opitá žena hazardovala nielen so svojim životom, ale aj so životom svojho dieťaťa.

OPAVA / Opitá žena spadla a pritom prevrátila kočík, v ktorom mala päťmesačnú dcéru. Podľa svedkov bábätko vypadlo na betónový chodník a udrelo si hlavu. Keď sa žena postavila na nohy, o potomka sa nezaujímala a odišla domov, píše portál idnes.cz.

"Je to smutné. O plačúce dieťa sa postarali okoidúci, ktorí hneď zavolali políciu a záchranku," cituje portál idnes.cz riaditeľa opavskej mestskej polície JIřího Kleina. 

Bábätko v tenkej košieľke odviezla do nemocnice sanitka. "Žiadne vážne poranenia sme u neho nenašli. V nemocnici na detskom oddelení zostali cez noc na pozorovaní," uviedol hovorca záchranárov Lukáš Humpl. 

Policajti po spolupráci so svedkami ženu našli. "V dobe incidentu mala v dychu 4,1 promile akoholu," uviedol šéf opavských mestských policajtov. "Nemáme ju v záznamoch. Vec sme odovzdali na riešeniu Oddeleniu sociálno-právnej ochrany detní Magistrátu mesta Opava a policajti s ich pracovníčkou zašli za rodinou aj do nemocnice," dodal Klein. Prípad vyšetrujú ako priestupok. 

Policajti v Rajci zastavili a kontrolovali 43-ročnú ženu. Vodička po dychovej skúške skončila s putami na rukách. V aute mala 8-ročné dieťa. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy