Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Opitý Chorvát si to s autom namieril na Starý most do zákazu. Policajtom navyše ponúkal aj úplatok
Zdielať na

Opitý Chorvát si to s autom namieril na Starý most do zákazu. Policajtom navyše ponúkal aj úplatok

Archívna reportáž

Na Slovensko chcel prepašovať motorku. Spôsob, ako to chcel urobiť, colníkov prekvapil:

BRATISLAVA / Dopravným policajtom sa počas víkendu naskytol nezvyčajný pohľad. Zastavili vodiča, ktorý si to s autom namieril rovno na Starý most v Bratislave do zákazu vjazdu. Nielenže nafúkal, ale ešte ponúkal policajtom aj úplatok. Teraz mu hrozia až tri roky vo väzení.

Dopravní policajti počas víkendu spozorovali vodiča, ktorý s vozidlom Alfa Romeo Giulietta prechádzal po Viedenskej ceste, smerom na Starý Most.

Počas jazdy vošiel s vozidlom do zákazu vjazdu. A práve z tohto dôvodu sa policajti rozhodli vodiča zastaviť a skontrolovať. V rámci kontroly vodiča podrobili dychovej skúške. "Výsledok prvej a opakovanej skúšky bol pozitívny. Policajti mu namerali viac ako 0,70 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu," približuje polícia vo svojom stanovisku.

Na základe zistených skutočností bol vodič obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Policajtov sa snažil ešte aj podplatiť 

Vodič sa pred samotnou dychovou skúškou snažil dokonca podplatiť hliadku dopravnej polície. "Vec bola zároveň odovzdaná vyšetrovateľovi Národnej protikorupčnej jednotky NAKA MV SR, ktorý Chorváta následne obvinil zo zločinu podplácania. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody až na tri roky," dodáva polícia. 

Pozrite si aj zábery z rozsiahlej policajnej akcie, pri ktorej množstvo príslušníkov z rôznych policajných útvarov zasahovalo proti prevádzačom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy