Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Na Slovensko chcel prepašovať motorku. Spôsob, ako to chcel urobiť, colníkov prekvapil
Zdielať na

Na Slovensko chcel prepašovať motorku. Spôsob, ako to chcel urobiť, colníkov prekvapil

UKRAJINSKÁ HRANICA / Cez hranicu chcel prepašovať motorku, lenže spôsob, aký Ukrajinec zvolil, colníkov prekvapil. Pri kontrole mikrobusu zistili, že muž motorku úplne rozobral na súčiastky. Tie spolu s konštrukciou aj motorom zabalil do igelitu a ukryl medzi osobné veci vo svojej batožine.

Muž prechádzal cez hraničný priechod Malý Berezný. Colníkom pri kontrole deklaroval, že okrem osobných vecí nepreváža nič iné. Časti motorky boli zabalené v niekoľkých vrstvách igelitu. Vodič mikrobusu súčiastky aj konštrukciu motorky ukryl medzi osobné veci do svojej batožiny. "Taká motorka má predpokladám 150 až 300 kilogramov, takže je to dosť ťažké," vraví mechanik Jaromír Sabol. 

Podľa skúseného mechanika rozobratie takejto motorky nie je nič zložité. "Rozobratie takej motorky nie je až také umenie, to je otázka štyroch hodín," vraví mechanik Jaromír Sabol. Horšie je to s jej následným skladaním. "Poskladanie je troška ťažšie. Hlavne, aby všetko pasovalo. Zloženie, myslím si, že za dva dni by to mohlo byť hotové," dodal mechanik. 

Colníci rozobratú motorku zaistili. Muž je podozrivý z pašovania, keďže podľa colníkov ju úmyselne rozobral a ukryl pred kontrolou. Prípad už začala vyšetrovať ukrajinská pohraničná polícia. "Motocykel značky Suzuki muž z Ukrajiny úmyselne rozobral a ukryl pred colnou kontrolou do batožín, aby sa vyhol zaplateniu cla," potvrdila hovorkyňa ukrajinskej pohraničnej stráže Elena Tračuk. 

Pozrite si archívu reportáž, kedy Ukrajinka pašovala zbrane: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy