Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Počas osláv narodenín sa utopila 2,5-ročná Timea. O život prišla rovnakým spôsobom aj jej teta
Zdielať na

Počas osláv narodenín sa utopila 2,5-ročná Timea. O život prišla rovnakým spôsobom aj jej teta

DLHÁ LÚKA / Počas osláv narodenín sa v obci Dlhá Lúka utopilo iba dva a polročné dievčatko. Malá Timea sa vytratila z domu a jej príbuzní si to všimli až po hodine. Telo dievčatka vylovili z potoka hasiči. Pred 10 rokmi pritom rovnakým spôsobom prišla o život jeho vtedy 6-ročná teta.

"Oslavovala dva roky a zrazu ona išla von," opísala udalosti stará mama Natália Bíla. Celá rodina oslavovala narodeniny inej vnučky. Malá Timea išla na toaletu. Oni zatiaľ chystali oslavu. Asi po hodine si všimli, že im jedno dieťa chýba. "My sme ako na ňu zabudli alebo čo," pokračovala s opisom udalostí stará mama. "Ja som jej ešte spravila rožok s paštétou," doplnil Timeina mama Lýdia Petová. Vtedy malú Timeu jej matka videla naposledy. Po hodine ju začali hľadať. Aj keď vonku pršalo, vybrali sa aj k potoku na druhej strane cesty.

​Zlé tušenie nadobudla rodina, keď na brehu potoka našli topánočky malej Timey. Na pomoc prišli policajti i hasiči. Dievčatko hľadali do noci. Pre hlbokú vodu museli použiť aj čln. Z vody vytiahli už len nehybné telíčko.

Ako sa dva a polročné dieťa dostalo cez frekventovanú cestu a potom po nerovnom chodníku až k potoku, ostáva záhadou. Vysvetliť si to nevedia ani rodičia. "Ona sa bála vody," povedal Tomáš Peta, Timein otec. 

Najprv nebezpečná cesta bez priechodu pre chodcov. Potom po cestičke, ktorá je skôr múrikom vybudovaná z veľkých kameňov. Široká ani nie meter. Malá Timea sa v daždi dostala až k potoku. Na brehu sa zrejme vyzula a už jej nebolo. Stará mama má doteraz v živej pamäti ako na tom istom mieste prišla o dcéru. Tiež sa utopila. Bolo to pred 10 rokmi. Stará mama je presvedčená, že to nie je náhoda. "Ona sa na ňu podobala, preto si ju zobrala," tvrdí stará mama. "Už druhý raz sa to na tom mieste stalo," dodal sused Emil Červeňák.

"Obhliadajúci lekár na mieste vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu, ktorá stanoví presnú príčinu smrti," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy