Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kamarátska návšteva sa skončila brutálnym útokom. Štefan zasiahol sekerou 38-ročného Rastislava
Zdielať na

Kamarátska návšteva sa skončila brutálnym útokom. Štefan zasiahol sekerou 38-ročného Rastislava

DOLNÝ BADÍN / Päťdesiatosemročný Štefan zaútočil na svojho kamaráta, ktorý prišiel na návštevu. Rastislavovi (38) spôsobil zranenia na hlave aj chrbte. Záchranári ho previezli po útoku do nemocnice. Štefan skončil v policajnej cele.

Útok sa odohral v dome 58-ročného Štefana, ten žije v Dolnom Badíne sám. Kamarát, s ktorým sa neskôr pri poháriku alkoholu pohádali, k nemu pôvodne prišiel na návštevu. Priateľské posedenie zmenila hádka, ktorá nečakane vyvrcholila útokom. Muž so sekerou viackrát zasiahol 38-ročného Rastislava. Prečo sa medzi mužmi hádka strhla ešte známe nie je. Do Dolného Badína ale po útoku smerovali záchranári aj hasiči. 

"Môžem potvrdiť, že sme v sobotu poslali záchranárov k zranenému mužovi, ten mal utrpieť sečnú ranu sekerou na hlave, záchranári ho na mieste ošetrili," informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 38-ročného muža sme síce krátko po útoku videli na dvore, no jeho zranenia boli vážnejšie ako si uvedomoval. Hoci spočiatku odmietol prevoz do nemocnice, napokon ho museli hospitalizovať.

"Poškodený muž bol so zraneniami prevezený do zvolenskej nemocnice," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Mária Faltániová.  Päťdesiatosemročný Štefan, ktorý sa hádku s kamarátom rozhodol riešiť so sekerou, skončil s putami na rukách. Odviezli ho na policajné oddelenie. "Podozrivý muž je zadržaný a vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony, prípad je v štádiu vyšetrovania. Vyšetrovateľ vo Zvolene začal v tomto prípade trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a nebezpečné vyhrážanie," pokračovala  Mária Faltániová. 

Pozrite si reportáž o mladíkovi, ktorý sa pokúsil o vraždu a následne spôsobil vážnu nehodu: 

Najčítanejšie správy