Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladík skolaboval pri policajnom zákroku. Oživiť sa ho nepodarilo
Zdielať na

Mladík skolaboval pri policajnom zákroku. Oživiť sa ho nepodarilo

VEĽKÝ KRTÍŠ / Počas policajného zákroku náhle skolaboval 21-ročný Lukáš z Veľkého Krtíša. Záchranárom sa ho už nepodarilo oživiť. Vyšetrovanie prípadu prevzala Inšpekcia ministerstva vnútra. Nebohý mladík býval roky so svojou starou mamou, ktorá sa o neho starala. Policajti u nich ale podľa susedov zasahovali často.

Policajtov v stredu večer vyslali do jedného z bytov na Lučenskej ulici vo Veľkom Krtíši. Susedia si myslia, že pomoc si privolala staršia pani. Z jej bytu totiž počuli krik. Žena sa tam mala pohádať so svojím vnukom.

"Hádka bola o pol deviatej. On na ňu nadával, ona ho utišovala," opisoval udalosti sused. "Starká naňho často volá policajtov. Lebo, že mal v sebe drogy a ešte nejaké lieky pobral a chytil záchvat. Že ju udrel po hlave," prezradila ďalšia suseda. 

Záchvat a smrť

Najskôr podľa svedkov prišla jedna hliadka, následne aj ďalší policajti. Všetko sa to odohrávalo na chodbe. "Ten chlapec mal záchvat, nevedeli ho ukludniť. Potom museli zavolať aj ďalších policajtov, lebo ho vlastne nevedeli udržať," pokračuje suseda. 

Celý zásah pozorovali susedy spoza dverí, Lukáš vraj kričal, že nevie dýchať. "Po takej pol hodine prestal kričať, z ničoho prestal kričať. Babka prišla k nemu a povedala, že už asi nedýcha a potom povedala, že začína fialovieť," dodala suseda. 

Lukáš už vtedy podľa nich ležal na zemi. Resuscitácia trvala približne hodinu."Záchranárom sa aj napriek veľkej snahe nepodarilo muža oživiť. Privolaný lekár musel skonštatovať smrť," uviedla hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Prípad vyšetruje inšpekcia 

Keďže k náhlemu úmrtiu došlo počas policajného zákroku, vyšetrovanie prípadu prevzal Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra. Začali trestné stíhanie pre usmrtenie."Vzhľadom na to, že prípad je v počiatočnom štádiu, nie je v súčasnosti možné poskytnúť k nemu bližšie informácie. Vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony nevyhnutné pre objasnenie," informovala hovorkyňa ministerstva vnútra Petra Friese. 

Presné príčiny smrti muža budú aj predmetom skúmania znalcov, ktorých vyšetrovateľ pribral z viacerých odborov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy