Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za mesiac vylovili v rieke Nitra už druhú zbraň. Bola neďaleko miesta tej prvej
Zdielať na

Za mesiac vylovili v rieke Nitra už druhú zbraň. Bola neďaleko miesta tej prvej

NITRA / Ďalšia pištoľ nájdená v rieke Nitra. Pri takzvanom magnetickom rybárčení ju vylovil 38-ročný muž. Krátka guľová zbraň ležala v rieke zrejme dlhšiu dobu. Zbraň z vody na rovnakom mieste vylovili aj začiatkom mesiaca.

Muž prišiel vyťahovať kovové predmety z rieky Nitra. Bratislavčan, ktorý sa venuje takzvanému magnetickému rybárčeniu najskôr vytiahol z rieky rôzne kovové veci. Napokon však na magnete skončila pištoľ. "Zaistená zbraň bude poslaná na expertízu, kde bude zisťované, kto bol jej majiteľom, prípadne, či s ňou nebol spáchaný trestný čin," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Pištoľ už bola značne zhrdzavená. Išlo o krátku guľovú zbraň značky ČZ. Miesto, na ktorom ju muž vylovil je v okrajovej časti Nitry. Polícia zisťuje aj to, prečo zbraň niekto do vody hodil. "V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie vo veci nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," dodala Čuháková. 

Na tom istom mieste však nejde o prvý takýto úlovok. Aj 28-ročný Tomáš išiel čistiť rieku od kovových predmetov pomocou magnetu. Tejto záľube sa venuje iba krátko a vylovil staršiu zbraň.

Pištoľ ležala zhruba 15 metrov od mosta. Tiež bola zhrdzavená, značku alebo výrobné číslo by mohla odhaliť expertíza.

Pozrite si archívnu reportáž o prvom náleze zbrane v rieke Nitra: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy