Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Počas kosenia trávy vo Veľkom Mederi zaznel výstrel. Projektil vážne zranil muža na traktore
Zdielať na

Počas kosenia trávy vo Veľkom Mederi zaznel výstrel. Projektil vážne zranil muža na traktore

VEĽKÝ MEDER / V Ižope, časti Veľkého Medera, sa strieľalo. Projektil zostal zaseknutý v chrbte muža, napriek tomu, že malo ísť len o vzduchovú pušku, ale väčšieho kalibru. V dome, z ktorého padol výstrel, našli policajti pri domovej prehliadke ďalšie zbrane, ktoré odoslali na expertízu.

Kosenie zelene na verejných priestranstvách na Kostolnej ulici vo Veľkom Mederi ukončil výstrel. Malotraktor s kosačkou obsluhoval 67-ročný pracovník mestských technických služieb. Z ničoho nič zacítil silnú bolesť, požiadal kolegu, aby mu prezrel chrbát, ten pri pohľade na dierku medzi lopatkami a vytekajúcu krv ihneď volal záchranárov i mestskú políciu.

"Sa sťažoval , že má veľké bolesti, tak bolo zavolané RZP, na okolí nebol nikto, každého sme vyzváňali, či niekto niečo nevie, nevidel, nepočul," opisuje udalosti mestský policajt Ladislav Nagy. Spoza plotu brány, pred ktorým sa incident odohral, vraj zvedavo nakúkal muž. "Som sa pýtal, že čo sa stalo. Ale streľba musela ísť zblízka, lebo so vzduchovkou netrafíte tak človeka, že by spôsobil také zranenia, čo mal ten pán," dodal Nagy.

V dome, pred ktorým došlo k postreleniu, následne policajti našli vzduchovú zbraň. Podľa informácií TV JOJ sa projektil zasekol len 9 mm od aorty. Postrelený muž čaká v nemocnici na operáciu.

"Pacient bol v Dunajskej Strede v nemocnici stabilizovaný a následne prevezený na vyššie pracovisko do Bratislavy," uviedla hovorkyňa nemocnice Jana Fedáková. Podľa informácii zdroja TV JOJ pri domovej prehliadke boli nájdené aj ďalšie zbrane.

Okrem vzduchovky, z ktorej sa pravdepodobne strieľalo, to mala byť aj ďalšia plynová zbraň. Zbrojný preukaz nie je potrebný ani na jednu z týchto zbraní. "Bola to nehoda, nešťastná nehoda, viac k tomu neviem povedať," uviedol pre TV JOJ muž, ktorý pravdepodobne vlastní tieto zbrane a výstrel smeroval ponad plot z jeho dvora. Čo robil so zbraňou a prečo vystrelil, keď boli na ulici ľudia, už neodpovedal.

"Polícia začala trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví. Z dôvodu preverovania viacerých verzií polícia bude môcť poskytnúť bližšie informácie až po znaleckom skúmaní," informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy