Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nepríjemné prebudenie pre rybára. Voda mu v priebehu hodiny zaplavila auto
Zdielať na

Nepríjemné prebudenie pre rybára. Voda mu v priebehu hodiny zaplavila auto

HRIČOV / Na rybačku na Hričovskej priehrade mladý Žilinčan tak skoro nezabudne. Zobudil sa až keď pocítil stúpajúcu vodu. Tá mu zaplavila auto, ktoré z miesta kde ho zaparkoval nedokázal dostať.

Hladina Hričovskej priehrady sa zdvihla a zatopila nielen rybárove auto, ale aj jeho samotného. O pol siedmej zaspal na lehátku, prebralo ho to, že je mokrý na lehátku. "Som sa zobudil za dve hodiny bolo o 70 cm vyššia voda," uviedol rybár Stano. Stanislav volal kamarátovi, aby mu prišiel pomôcť auto vytiahnuť. "Bol som na priehrade a povedali mi že pôjde voda ešte o 20 cm hore," povedal kamarát Tomáš. "Voda stúpala, vymýšľal som čo spraviť, ale už sa nedalo už sa len pozerať ako sa mi topí auto," dodal Stano.

Ku krátkodobému zvýšeniu hladiny došlo z dôvodu sezónneho vyplávania plávajúceho bagra, za účelom regulácie v nádrži. "Viem že takéto situácie nastávajú, ale v apríli máji," potvrdil Tomáš. 

Rybárov nahnevalo, že na oficiálnej stránke rybárskeho zväzu nebolo upozornenie o tom, že sa bude dvíhať hladina priehrady. "Pri schvaľovaní poriadku je účastníkom konania aj SRZ a je so zásadami manipulácie na vodnej stavbe oboznámený," informoval Marián Bocák, hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku. "Nikde nebolo nič zverejnené, takže my, rybári si to nemáme kde zistiť," oponuje Stano. "Vzniknutá situácia nás mrzí, no parkovanie v ochrannom pásme, v jej zátopovej oblasti, je v rozpore s legislatívou," dodal Marián Bocák. "Tak keď je tu zátopová oblasť, nech sem dajú závoru a ja sem nepôjdem," dodal Tomáš.
V obci Tužiná svietilo slnko. Miestny potôčik sa v priebehu krátkeho času premenil na rozvodnenú rieku a zaplavil ulice dediny:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy