Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragický nález v studni. Jednou z mŕtvych osôb bol policajný vyšetrovateľ
Zdielať na

Tragický nález v studni. Jednou z mŕtvych osôb bol policajný vyšetrovateľ

SENICA / V sobotu pred ôsmou hodinou večer privolali hasičov k tragédii, ktorá sa udiala v Senici. V studni sa tam nachádzali dve osoby. Záchranári ich odtiaľ vytiahli už bez známok života. Jednou z mŕtvych osôb bol 30-ročný policajný vyšetrovateľ a druhou 41-ročná žena.

K novostavbe rodinného domu na Slnečnej ulici v Senici prišli krátko pred ôsmou hodinou večer záchranné zložky. V studni boli totiž dvaja ľudia. Podľa informácií televízie JOJ si mal 30-ročný Filip ísť po niečo do studne, vraj po rebrík. No podľa prvotných informácií v hĺbke asi 5 metrov mala byť vysoká koncentrácia čpavku, teda nedostatok kyslíka. To znamená, že sa tam nedalo dýchať. Zrejme stihol ešte zakričať než odpadol a zišla mu na pomoc suseda. No ani jeden už nevyšiel. "V studni boli nájdené dve osoby. 30-ročný muž, policajt, ktorý pracoval na OR PZ v Senici ako vyšetrovateľ a 41-ročná žena," uviedla Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

Oboch zo studne vytiahli privolaní hasiči, následne ich záchranári niekoľko desiatok minút oživovali. Práve pre nedostatok kyslíka museli hasiči zasahovať s dýchacími prístrojmi a jedného po druhom pomaly vytiahli von. "Po príchode na miesto udalosti sa záchranári pokúšali osoby oživiť, žiaľ aj napriek ich maximálnemu úsiliu sa to nepodarilo a lekár musel konštatovať smrť," informovala Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR.

Hasiči, policajti, ako aj kriminalisti boli na mieste do neskorých nočných hodín. Pre všetkých je to obrovská tragédia. Obaja boli, podľa miestnych a kamarátov, dobrí ľudia. 30-ročný Filip, otec dvoch malých detí, bol v policajnom kolektíve veľmi obľúbený, vždy usmiaty a ochotný každému pomôcť. Nikto nechápe, čo sa mohlo stať.

Presné príčiny smrti ukáže až nariadená súdna pitva. "Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie informácie k prípadu poskytneme neskôr po dôkladnom zadokumentovaní a vykonaní potrebných procesných úkonov," dodala Mária Linkešová

​​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy