Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vážne obvinenie. Neter podľa výpovede na polícii nútili k vyzliekaniu a hladkaniu pred kamerou
Zdielať na

Vážne obvinenie. Neter podľa výpovede na polícii nútili k vyzliekaniu a hladkaniu pred kamerou

NOVÉ ZÁMKY / Polícia obvinila manželov z novozámockého okresu zo zločinu obchodovania s ľuďmi. Neter, ktorá im bola zverená do osobnej starostlivosti po predchádzajúcom pobyte v detskom domove, mali vraj pred 4 rokmi nútiť sexuálne ukájať zákazníkov cez web kameru a inkasovať za to peniaze. Manželský pár ale obvinenie odmieta.

"Dole na zem ľahnite si prekutrali i všetko, počítač mi zobrali, dva telefóny mi zobrali," opísala obvinená teta. V dome manželov v novozámockom okrese sa mali pred 4 rokmi diať čudné veci. V tom čase 16-ročnú, pomenujme ju Luciu, mali podľa výpovede na polícii z februára tohto roka, vlastná teta a strýko nútiť plniť príkazy sexuálneho charakteru mužov zo sociálnych sietí a internetových portálov cez skype. V opačnom prípade vraj nasledovali facky.

"To vôbec nie je pravda, lebo my takéto veci nerobíme. Nikdy sme nerobili, ani nechceme robiť, nemala vlastný počítač, mala vlastný facebook a pokec," pokračuje teta. "Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii úradu cudzineckej a hraničnej polície obvinil dve osoby zo zločinu obchodovania s ľuďmi," informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. 

Zákazníci mali podľa výpovede netere za službu – v priamom prenose sa mala vyzliekať a hladkať po tele - posielať 10 až 15 eur na jej bankový účet. Denne vraj takto zarobila aj sto eur, tie si ale mali vyberať a míňať strýko s tetou.

"Mala študentský účet, keď sa pohybovali jej tam peniaze, ja neviem odkiaľ, ja som chodila vyberávať peniaze, ale len materskú a výplatu," vysvetľuje teta. Peniaze si rodina nechávala vraj posielať na účet netere, aby na ne nemohol siahnuť exekútor. Luciu si zobrali k sebe z detského domova, kam sa dostala po tom, ako jej rodičia nezvládli výchovu.

"Išla som za ňou, rozprávala som sa, pani riaditeľka, chcem si ju zobrať k sebe, ľutujem ju šanujem ju. Ešte sa pýtali, chceš ísť k tete, že áno. Bola tu u mňa 6-7 mesiacov, mala peknú izbičku a utiekla, lebo si našla jedného chlapca," opisuje teta.

"Kolegovia z úradu vykonávali dohľad nad náhradnou osobnou starostlivosťou a nezaznamenali žiadne problémy, ktoré by sa týkali obvinenia z akéhokoľvek zneužívania dieťaťa," povedala hovorkyňa ÚPSVaRu Jana Lukáčová.

"Po dokázaní viny hrozí 49-ročnej žene a 42-ročnému mužovi trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," dodáva Baloghová.

Najčítanejšie správy