Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Polícia vyšetruje kuriózny prípad. V koši pri obytných domoch našli zbraň s nábojmi
Zdielať na

Polícia vyšetruje kuriózny prípad. V koši pri obytných domoch našli zbraň s nábojmi

SNINA / V jednom z košov na odpadky našiel aktivačný pracovník zbraň so zásobníkom aj množstvo nábojov. Bola uložená v taške. Polícia teraz vyšetruje komu patrí a z akého dôvodu ju páchateľ vyhodil do kontajnera.

Kontajnery na odpadky sa nachádzajú pri parkovisku, oproti obytných domov. Miestni obyvatelia tieto stanovištia zamykajú. V jednom z nich našiel aktivačný pracovník vyhodenú zbraň. "Dvadsaťdeväťročný Sninčan našiel zbraň uloženú v taške, ktorá bola v odpadkovom koši na zmiešané plasty," uviedla policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

"Tá zbraň bola v taške.Ja som sa poriadne ani nepozrel do tej tašky, len som videl, že je tam zbraň. Iba som to ukázal kamošom a oni zavolali políciu," povedal nálezca Tomáš. Išlo o krátku guľovú zbraň so zásobníkom. Pri zbrani bolo ešte 42 nábojov rôzneho druhu a 13 nábojníc. 

"Prípad vyšetruje okresný humenský vyšetrovateľ, ktorý v prípade začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Trestná sadzba odňatia slobody pre páchateľa je zákonom stanovená na tri až osem rokov.  "Polícia upozorňuje občanov, že ak nájdu nejakú zbraň je potrebné to okamžite ohlásiť na políciu," dodala policajná hovorkyňa. Polícia nájdenú zbraň aj náboje zašle na kriminalisticko-expertízne skúmanie a to aj z dôvodu, či nebola ňou spáchaná trestná činnosť. 

Na Floride v USA povolili na školách zbrane. Ale len pre učiteľov. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy