Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Za úplatok kúpil doklady o psychickej spôsobilosti. Vyšetrovateľ obvinil tri ososby
Zdielať na

Za úplatok kúpil doklady o psychickej spôsobilosti. Vyšetrovateľ obvinil tri ososby

BRATISLAVA / Vyšetrovateľ protikorupčnej jednotky obvinil psychologičku a ďalšie dve osoby. Za úplatok a bez vyšetrenia si kúpili doklady o psychickej spôsobilosti viesť vozidlo nad 3,5 tony.

 Vyšetrovateľ národnej protikorupčnej jednotky obvinil psychologičku a ďalšie dve osoby z korupcie. "Obvinený 49-ročný Ján získal prostredníctvom 51-ročného Romana od 49-ročnej Zuzany doklad o psychickej spôsobilosti viesť vozidlo skupiny C bez návštevy psychológa," informovala polícia. 

Doklady nezískal len pre seba ale aj ďalšie dve osoby. Tie rovnako nepodstúpili odborné psychologické vyšetrenie. Obvinený muž dal 1 420 eur 51-ročnému Romanovi a ten z nich posunul 540 eur Zuzane. Tá následne zmanipulovala odborné vyšetrenia a vydala doklady o psychickej spôsobilosti. "Za prijímanie úplatku hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, za podplácanie šesť mesiacov až tri roky," uviedla ďalej polícia.  Štyridsaťdeväťročná Zuzana a obvinený Ján budú  teraz stíhaní na slobode. V prípade Romana, cez ktorého sa celá vec sprostredkovala, vyšetrovateľ žiada väzbu.

Úrad na ochranu oznamovateľov korupcie zatiaľ nefunguje. Aký problém nastal? Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy