Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Z vyšetrovania vyplýva, že muž sexuálne zneužil maloletú dcéru
Zdielať na

Z vyšetrovania vyplýva, že muž sexuálne zneužil maloletú dcéru

SNINA / Sninskí policajti vyšetrujú otrasný prípad. Upozornil naňho pracovník sociálnej kurately. Z vyšetrovania vyplýva, že 52-ročný muž mal sexuálne zneužívať maloletú nevlastnú dcéru. Zo skutku ho už aj obvinili a policajti dokonca navrhli jeho väzobné stíhanie. Sudca to však videl inak.

Skutok sa mal stať v jednej z obcí v sninskom okrese. Podľa informácií televízie JOJ z prostredia vyšetrovania políciu o tom informoval pracovník sociálnej kurately. Päťdesiatdvaročný muž žil s maloletou v spoločnej domácnosti. Má ísť o jeho nevlastnú dcéru. Potvrdila to matka dievčaťa s tým, že dcéra navštevuje základnú školu.

Ku skutku malo dochádzať od minulého roka nielen v dome, kde rodina žije, ale aj na iných miestach. Situáciou sa okrem polície zaoberá aj sociálna kuratela.

"Vykonáva opatrenia pre dieťa a rodinu, poskytuje psychologickú a inú pomoc a spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní," informuje hovorkyňa ÚPSVaRu Jana Lukačová. Policajti vo veci začali trestné stíhanie a vo veci už aj padlo obvinenie. "Päťdesiatdvaročného muža polícia obvinila zo zločinu sexuálneho zneužívania," povedala hovorkyňa prešovskej polície Jana Ligdgayová. 

Skončil v policajnej cele. Vyšetrovateľ prokurátorovi navrhol väzobné stíhanie. S tým sa však sudca nestotožnil. Obvineného prepustil zo zadržania na slobodu.

"Vzhľadom na okolnosti prípadu a doterajšiu bezúhonnosť obvineného nahradil tzv. preventívnu väzbu písomným sľubom obvineného, ktorý prijal, ako aj dohľadom probačným a mediačným úradníkom nad správaním obvineného," vysvetlila hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Podľa slov manželky obvineného a matky jeho údajnej obete, muž teraz žije v inom okrese. Súd mu totiž zakázal priblížiť sa k maloletej.

"Zároveň obvinenému uložil obmedzenie spočívajúce v zákaze priblížiť sa k poškodenej, na vzdialenosť menšiu ako 5 metrov a zákaz kontaktovať ju akýmkoľvek spôsobom až do právoplatného skončenia trestného stíhania," dodáva Petrufová. Rozhodnutie je právoplatné. Matka sa snaží byť dcére oporou. Vyhľadali aj odbornú pomoc.

"V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," uviedla Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy