Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muža obvinili z vraždy v štádiu pokusu. Namiesto dvadsiatich rokov, dostal osem
Zdielať na

Muža obvinili z vraždy v štádiu pokusu. Namiesto dvadsiatich rokov, dostal osem

MARTIN / V októbri minulého roka policajti v Martine v časti Záturčie zadržali vtedy 59-ročného Vladislava, ktorý na nič netušiaceho muža vytiahol nôž. Peter útok podľa súdnych znalcov prežil len vďaka rýchlemu zásahu záchranárov a vďaka operačnému zákroku, ktorý mu zachránil život. Vladislava obvinili z vraždy v štádiu pokusu a hrozilo mu až 20-ročné väzenie. Napokon dostal 8-rokov.

Prokurátor na hlavnom pojednávaní podal obžalobu. Vladislav priznal, že na 43-ročného Petra vytiahol nôž a päťkrát ho bodol do oblasti brucha a hrudníka. Peter prežil len vďaka rýchlemu zásahu záchranárov a následne operačnému zákroku v Martine v nemocnici. Sudkyňa vyhlásenie o vine obžalovaného prijala a schválila prokurátorom navrhovaný 8-ročný trest. "Klient bol uzrozumený s trestom a bol s ním spokojný," vyjadrila sa obhajkyňa odsúdeného Miroslava Šufáková. 

​Na súd prišiel aj Peter, hovoriť o tom, čo sa stalo nechcel. Od muža žiada bolestné, súd mu jeho nárok schválil. Bolestné vo výške 2736 eur by mal Vladislav zaplatiť. Keďže ale žiadny majetok nemá, vymáhanie peňazí bude zrejme ťažké. Voči rozsudku sa ani ani jedna zo strán neodvolala, je tak právoplatný. 

Muž dobodal svoju ženu. Čo bolo dôvodom? Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy