Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Poľský šofér skončil s kamiónom v poli. Nafúkal takmer dve a pol promile
Zdielať na

Poľský šofér skončil s kamiónom v poli. Nafúkal takmer dve a pol promile

TRNAVA / Nafúkal takmer dve a pol promile, nerešpektoval predpisy a skončil v poli. Poľský kamionista (42), ktorý s niekoľkotonovým kolosom takto "vystrájal" v Trnave, skončil na policajnej stanici.

Poľský kamionista (42) so svojim kamiónom s návesom vošiel na parkovisko k nákupnému centru, kde porušil dopravné značenie. Odbočil totiž, kde nemal a v ľavotočivej zákrute s niekoľkotonovým kolosom narazil do odstaveného Peugeotu. No nezastavil a pokračoval ďalej po parkovisku.

Po vychádzaní z mesta v smere na Špačince po takmer dvoch kilometroch jazdy skončil v poli prevrátený na boku. Zadná časť návesu ale blokovala cestu, dopravu preto museli usmerňovať policajti. Vodiča dostali z kabíny privolaní hasiči. "Dychovou skúškou polícia vodičovi kamiónu zistila požitie alkoholu, 1,12 mg, čo je v prepočte 2,33 promile. Vodič sa pri nehode zranil ľahko, iné osoby zranené neboli," informovala Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

​Policajti 42-ročného poľského kamionistu previezli na policajnú stanicu, kde museli počkať až vytriezvie. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.  Vodičovi hrozí až 5-ročné väzenie. Počas vyťahovania kamióna museli policajti cestu na nevyhnutne potrebný čas uzavrieť.

Kamiónom spôsobujú problémy aj poveternostné podmienky. Vietor dokonca jeden prevrátil aj s prívesom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy