Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladík nezastavil na výzvy policajtov. Teraz žiada o upustenie z trestu
Zdielať na

Mladík nezastavil na výzvy policajtov. Teraz žiada o upustenie z trestu

KOLONICA / Cez obec sa mal rútiť 130/km za hodinu a na výzvu polície reagoval tak, že pridal plyn. Policajti použili varovné výstrely. Stalo sa to pred pár rokmi pri obci Kolonica, keď si 19-ročný muž poriadne zavaril. Pred súd sa teraz postavil znova, a to na vlastnú žiadosť.

Vtedy 19-ročný muž šoféroval napriek tomu, že podľa sestry vodičák nemal. V aute sedela spolu s ním. Podľa polície sa cez obec Kolonica rútil 130-tkou. Na výzvu polície nezastavil, ale dupol na plyn.

"Utekali sme pred nimi asi tri minúty, celý čas po nás strieľali, potom ho na mieste zbili a na mňa vytiahli pištoľ," povedala sestra Katarína. 

"Po výjazde z obce hliadka použila štyri varovné výstrely do vzduchu," informovala hovorkyňa policajného zboru Jana Ligdayová. Policajti tvrdia, že bezohľadnou jazdou cez obec ohrozoval chodcov aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Vodičova sestra zas vraví, že voči bratovi sa správali neprimerane. Ukazovala nám, ako po zákroku polície vyzerá jeho bunda."Zastavil auto, vyšiel s rukami na hlavou. Dvaja ho zvalili na zem a päsťovkami ho bili do tváre," dodáva Katarína.

"Voči vodičovi boli použité donucovacie prostriedky, a to v zmysle zákona, pričom k zraneniu osoby nedošlo," uviedla Ligdayová.

Keďže šoféroval bez vodičáku, obvinili ho z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Stíhaný bol väzobne. Navyše čelil obžalobe prokurátora pre nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Súd ho uznal za vinného.

"Uložil súhrnný trest odňatia slobody na 38 mesiacov a zároveň trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel po dobu dvoch rokov," povedala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Muž sa však mal prísť na súd znova. A to z vlastnej iniciatívy. Požiadal totiž o podmienečné upustenie od zvyšku trestu zákazu činnosti. Dopadlo to však tak, že si predvolanie neprevzal a na súd ani neprišiel.

"OS Humenné odročil verejné zasadnutie na neurčito, keďže neboli splnené procesné podmienky na strane odsúdeného," dodáva Petrufová. Súd sa pokúsi predvolať ho znova. Ak sa to nepodarí, jednou z možností je vo všeobecnosti aj šetriť miesto pobytu odsúdeného prostredníctvom polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy