Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chorému mužovi zničil zaparkované auto opitý mladík
Zdielať na

Chorému mužovi zničil zaparkované auto opitý mladík

PREŠOV / Opitý mladík si uprostred dňa sadol za volant a nezvládol riadenie. Narazil do dvoch áut zaparkovaných pri ceste. Jedno z nich zničil natoľko, že je nepojazdné. Patrí pritom ťažko chorému mužovi, ktorý autom jazdil do nemocnice, kde podstupuje náročnú liečbu.

Stalo sa to krátko popoludní. Neďaleko jedného z miestnych fitnescentier sa ozvala silná rana. Mladý vodič pod vplyvom alkoholu vpálil do dvoch zaparkovaných vozidiel. Náraz bol taký silný, že na jednom z áut až odtrhlo koleso.

"Ja neviem ako budeme fungovať, pretože nové auto si nedokážeme zabezpečiť," hovorí majiteľka poškodeného auta.

"Hliadka podrobila vodiča dychovej skúške, ktorej výsledok bol pozitívny s hodnotou 1,7 promile," dodáva Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov.

Majiteľ jedného z áut pred časom ťažko ochorel a často teraz dochádza do nemocnice. Ako to zvládnu bez auta a ako dlho potrvá, kým sa poškodení majitelia dočkajú náhrady škody, si jeho manželka nevie ani predstaviť.

"Nevieme sa zaobísť, nevieme koľko budú trvať tie ceremónie s poisťovňou, či sa auto bude dať spojazdniť," hovorí majitelka poškodeného auta.

22-ročný mladík skončil po nehode, ktorú spôsobil, v policajnej cele. Po jeho vytriezvení ho prepustili na slobodu.

"22-ročný mladík zo Sobraniec bol obvinený z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," hovorí Jana Ligdayová.

Tento prípad nemohli policajti riešiť v tzv. super rýchlom konaní, kedže ešte nebola stanovená výška škody. Trest, aký vymerajú vodičovi za jazdu pod vplyvom alkoholu, sa preto dozvie až neskôr.

Nie náhodou sú zákony na ľudí, ktorí sadajú opití za volant, prísne:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy