Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Podkrovie zachvátili plamene. Dvaja tínedžeri skončili v nemocnici
Zdielať na

Podkrovie zachvátili plamene. Dvaja tínedžeri skončili v nemocnici

TRSTENÁ / Dvaja 14 a 16-roční chlapci sa hrali v podkroví v garáži v Trstenej. Po chvíli ju zachvátili plamene. Dvoch školákov v bezvedomí vynášali z horiaceho priestoru hasiči a policajti. Skončili na detskom are.

"Zrejme fajčili a podpálili garáž," uviedla suseda. Chlapci mali veľké šťastie, že sa stihli cez telefón spojiť s mamou jedného z nich. "Začalo sa dymiť z garáži, nik nevedel, čo sa deje," opísala udalosti suseda. 

​Okolo garáži sa zhŕkli ľudia a chceli pomáhať. V tej chvíli už prichádzali aj hasiči a policajti. "Ako prví prišli na miesto policajti z obvodného oddelenia v Trstenej, ktorí po vstúpení do garáže zistili, že je v plameňoch a nebolo možné vojsť do podkrovia, vedrami s vodou a hasiacimi prístrojmi sa snažili uhasiť požiar," Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. "Po príchode na miesto nám bolo povedané, že sa tam nachádzajú dve maloleté deti. V dýchacích prístrojoch sa vstúpilo do podkrovia, kde sa začali hasičské práce," informoval Peter Juríčka, veliteľ zásahu ORHaZZ Tvrdošín.  

Tvrdošínskym hasičom sa v silno zadymenom priestore podarilo nájsť teenegerov len pomocou termokamier. Hasiči museli vyrezať otvor na streche. "Zo strechy kadiaľ sa deti podarilo odovzdať do rúk záchrannej zdravotnej službe," dodal Peter Juríčka.

Podľa informácii TV JOJ školáci boli v bezvedomí. Deti sa nadýchali splodín z horenia, priviezli ich do trstenskej nemocnice, kde ich stabilizovali. "Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov k osobám, ktoré utrpeli zranenia pri požiari garáže. Vzhľadom k tomu, že ide o maloleté osoby, viac informácii k ich zdravotnému stavu nemôžem poskytnúť," potvrdila Alena Krčová, hovorkyňa operačného strediska ZZS SR.

Odborníci už poznajú známeho hotela v Bratislave:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy