Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rodinná tragédia. Muž ženu zadusil a zakopal na poli
Zdielať na

Rodinná tragédia. Muž ženu zadusil a zakopal na poli

KYJOV / Svoju manželku mal zadusiť a zakopať na poli. Túto šokujúcu informáciu, ktorú vyšetrujú českí policajti, priniesla TV Prima. K tragédii malo dôjsť v meste Kyjov v Juhomoravskom kraji. Matka dvoch detí bola nezvestná od piatku. S manželom boli pred rozvodom. Toho sa však už Michaela nedožila.

"S tou ženou som si písal ešte vo štvrtok o 8-mej večer. V piatok už bola nezvestná," povedal kamarát zavraždenej ženy. Od piatkového rána pátrali policajti po 40-ročnej Michaele. Jej zmiznutie nahlásila jej matka. Policajti vypočuli aj jej o rok staršieho manžela. V jeho výpovedi vraj boli ale nezrovnalosti. Nakoniec sa priznal, že matku dvoch malých detí zadusil.

"Boli v rozvodovom konaní. Mali talianske manželstvo a dopadlo to takto. Rupli mu nervy a je to hrozné, čo urobil," hovorí suseda. Podľa susedov polícia zasahovala pre domáce násilie v ich dome niekoľkokrát. Manžela ale nikdy z domu nevykázali. "Nechali ho tam bývať, nevieme, prečo polícia nekonala a nevykázala ho," popisuje kamarát zavraždenej. 

Muž mal potom mŕtvu manželku naložiť do auta a odviezť do areálu bývalej zhorenej tehelne, ktorá je mimochodom neďaleko miesta činu. "Bolo zakopané, ale našlo sa. Myslím si, že si to tu nikto ešte neuvedomuje čo sa stalo," dodáva kamarát zavraždenej. Muža polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy, ešte v nedeľu padol aj návrh na vzatie do väzby. V pondelok ho eskorta predviedla pred sudcu Okresného súdu v Hodoníne a ten za pol hodinu rozhodol o väzobnom stíhaní.

"Strašná rodinná tragédia. Obvinený bol vzatý do väzby. K vražde svojej manželky sa priznal, s políciou spolupracuje. Ukázal miesto, kde zakopal telo manželky aj to, kde odhodil veci pochádzajúce z trestného činu," uviedla štátna zástupkyňa Eva Žďárska.  Prišli aj príbuzní obvineného muža. Do rečí im nebolo.

K otrasnému činu došlo zo štvrtka na piatok .Dve malé deti - chlapec a dievča tak prišli nielen o matku, ale taktiež aj o svojho otca, ktorému hrozí 20-ročný trest až doživotie. O deti sa bude starať pravdepodobne stará mama a teda matka zavraždenej ženy. Mesto Kyjov pri Hodoníne už zriadilo finančnú zbierku pre pomoc maloletým deťom. Táto rodinná tragédia totiž vyvolala v Kyjove a nielen v ňom obrovskú vlnu solidarity.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy