Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zlodeja neodradili ani sviatky. Vykradol dom smútku
Zdielať na

Zlodeja neodradili ani sviatky. Vykradol dom smútku

VRÁBLE / Ani počas najväčších kresťanských sviatkov v roku zlodeji neoddychujú. Vo Vrábľoch vyčíňal zlodej na miestnom cintoríne. Vykradol domu smútku. So samotným vlámaním si veľké starosti nerobil - jednoducho rozbil okno a poškodil aj sošku anjela z hrobu.

Ľudia, ktorí prišli ráno na cintorín, zostali nemilo prekvapení. Zistili, že na dome smútku je rozbité okno a na zemi leží sadrový anjel. Páchateľ sochou rozbil okno, ukradol ju z jedného z hrobov. 

Zaujímavé je aj to, že rozbil okno, ktoré je práve na kancelárii. Vedľa seba ich je totiž niekoľko. Ukradol pokladničku s peniazmi. Tá bola ukrytá v zásuvke. "V stolíku to bolo, kde si zatváram a to je úplne bočný stolík, taký starý, kde by ma nenapadlo, že by to tam malo byť," vraví správca cintorína Miroslav Kováč. 

Správca cintorína si myslí, že zlodej mohol mať všetko odsledované a išiel na istotu. V kancelárii nič ani nerozhádzal. Odniesol si 580 eur. Páchateľ vyčíňal iba v kancelárii, tá bolo zamknutá a preto sa ďalej do domu smútku nedostal.

"Začali sme stíhanie pre zločin krádeže vlámaním na mieste požívajúcom pietu," potvrdila policajná hovorkyňa Renáta Čuháková . Ľudia sú nahnevaní, že aj cez najväčšie kresťanské sviatky vyčíňajú zlodeji na takomto mieste. "Ten pocit je veľmi zlý, aj na takýchto miestach a na takéto sviatky aj toto sa deje." 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Zlodeja prichytili v kostole: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy