Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mrazivý pohľad na auto po náraze do stromu. Polícia už pozná príčinu nehody
Zdielať na

Mrazivý pohľad na auto po náraze do stromu. Polícia už pozná príčinu nehody

BANSKÁ BYSTRICA / V prípade smrteľnej nehody, ktorá si v stredu ráno vyžiadala život 58-ročnej vodičky pri Ostrej Lúke už polícia pozná príčinu. Bol to alkohol. Vodička si sadla za volant hoci mala v krvi viac ako dve promile. Zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých.

V stredu ráno pri Ostrej Lúke to bol mrazivý pohľad aj pre zasahujúcich záchranárov a hasičov na to, čo zostalo z auta po náraze do stromu. Nepochopiteľná nehoda sa stala skoro ráno, keď sú cesty prázdne, jazda 58-ročnej vodičky, ktorá na mieste zahynula ale nedávala zmysel. "Na mieste zasahovali štyri kusy techniky a 12 hasičov," uviedol Peter Hanzel, HaZZ Zvolen. 

​Polícia počas vyšetrovania odhalila, že bola pod vplyvom alkoholu. "Z výsledkov pitvy vyplynulo, že žena mala viac ako 2,2 promile alkoholu v krvi," potvrdila Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. Vodička viezla aj 22-ročného mladíka a o rok mladšiu ženu, ktorí išli brigádovať na trhy. Hazardovala keď si sadla za volant pod vplyvom alkoholu nielen so svojím, ale aj so životmi dvoch ďalších mladých ľudí. Nezmyselný risk si napokon vyžiadal život samotnej vodičky.

V priebehu týždňa to ale nebol prvý prípad v kraji, kedy za volantom sedela žena pod vplyvom alkoholu. "V poslednom období sa v Banskobystrickom kraji objavili prípady, kedy si za volant sadli pod vplyvom alkoholu aj ženy. Za posledný týždeň tri prípady, v jednom prípade tragicky skončila jazda," povedala Petra Kováčiková.

Za prvé tri mesiace sa v Banskobystrickom kraji stalo už 32 dopravných nehôd, pod ktoré sa podpísal alkohol. "Budeme ešte dôslednejší a nekompromisní k takýmto prípadom," dodala  hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy