Polojasno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Lovci lebiek chytili medzinárodne hľadaného Slováka. Hrozí mu výnimočný trest
Zdielať na

Lovci lebiek chytili medzinárodne hľadaného Slováka. Hrozí mu výnimočný trest

BRATISLAVA / Prezidiálni cieľoví pátrači známi ako lovci lebiek získali relevantné informácie o úkryte 51-ročného Slováka. Pomocou českých kolegov ho zadržali v pondelok v obci Rakovník v Českej republike. Muž bol už v minulosti odsúdený obzvlášť závažného zločinu vraždy, ku ktorej došlo na východe Slovenska.

Peter K. z Košíc je obvinený z vraždy spáchanej v spolupáchateľstve a hrozí mu až výnimočný trest. "Už v minulosti bol právoplatne odsúdený za obzvlášť závažný zločin vraždy zo začiatku roka 2000, keď si vybavovali účty zločinecké skupiny na východe Slovenska," informovala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. Zatykač na neho vydal súd v Košiciach. 

Ďalšiemu trestu sa chcel vyhnúť, a aby po sebe zahladil všetky stopy a sťažil vypátranie odhlásil si trvalý pobyt v SR a ukrýval sa v Nemecku a v Českej republike. "Podľa našich informácií sa slovenský občan na území ČR ukrýval od marca 2018. V podstate nevychádzal so svojho obydlia," vyjadril sa Jan Rybár, veliteľ špeciálneho pátracieho tímu. Ukrývať sa mal u svojej priateľky. 

Pozrite si video zo zásahu polície:

Lovci lebiek začali vykonávať intenzívne pátranie s krycím názvom ARGO 1, následne sa ho podarilo zadržať v spolupráci s Policajným prezídiom Českej republiky. "Policajti využili moment prekvapenia, takže akcia prebehla rýchlo, hladko a zadržaný nestihol klásť žiadny odpor. Teraz čaká v českej väzbe na vydanie na Slovensko, o ktorom bude rozhodovať súd," dodala Baloghová.

V prípade vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka NAKA vypočula aj vešticu, ku ktorej mal chodiť Marian Kočner. Pozrite si reportáž:

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy