Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Hrozivý nález rybárov: Vo vode našli ľudskú končatinu
Zdielať na

Hrozivý nález rybárov: Vo vode našli ľudskú končatinu

ZVOLEN / Otrasný nález v rieke Slatina neďaleko Zvolena objavil rybár. Išlo o ľudskú končatinu aj s topánkou. Či ide o nohu muža alebo ženy a ako sa dostala do rieky, je zatiaľ záhadou. Prípad vyšetruje zvolenská polícia.

Pokojný výlet rybára s jeho kamarátom zmenila plávajúca topánka na hladine. Topánku aj s kamarátom pritiahli na breh. A keď si nález prezreli z blízka nemali už žiadne pochybnosti, s prekvapením zistili, že vo vode skutočne našli ľudskú končatinu aj s topánkou a kusom nohavíc.  "Z vody vytiahli zimnú čižmu aj s ľudskou nohou, na kostiach predkolenia bola čiastočne aj svalovina a šľachy," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Tento nezvyčajný nález zamestnal policajtov. Hasiči zo Zvolena sa na člnoch pustili po rieke a prehľadávali široké okolie. Nedalo sa vylúčiť, že sa vo vode nachádzajú aj ďalšie ľudské pozostatky. Po niekoľkých hodinách hľadanie už ale nič ďalšie nenašli.

"Kostrový nález bude podrobený skúmaniu na súdnej pitve,"  pokračovala Faltániová. Polícia zatiaľ nič bližšie nevie a to ani o pôvode nálezu, ale ani o tom, v ktorých miestach a za akých okolností sa do rieky dostal. Vyšetrovať budú možný motív a hľadať obeť. "Polícia vo Zvolene začala trestné stíhanie pre usmrtenie," dodala Faltániová.

Pozrite si reportáž o podobnom prípade. Pri rieke sa našlo ale mŕtve ľudské telo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy