Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Šoféra premohla únava. Skončil v múre rodinného domu
Zdielať na

Šoféra premohla únava. Skončil v múre rodinného domu

STARÉ HORY / Zrejme mikrospánok sa podpísal pod haváriu na Starých Horách. V múre pri rodinnom dome skončilo osobné auto, v ktorom sedel manželský pár. Dvojica cestovala domov na východné Slovensko. Vodiča (52) podľa polície premohla únava. Záchranári ošetrovali oboch manželov, ktorí sa pri nehode zranili.

Cestovali z Bratislavy do Spišskej Novej Vsi, ich dlhá nočná jazda domov ale skončila predčasne pred piatou ráno na Starých Horách. Auto, v ktorom sedel manželský pár zišlo mimo cesty, nabúralo do múru pri rodinnom dome. "Do múru do domu, odtiaľ ho odhodilo do protismeru, môj názor, že zaspal, lebo žiadna brzdná dráha," opísal udalosti obyvateľ Starých Hôr. "Vodič osobného motorového vozidla pravdepodobne v dôsledku mikrospánku prešiel s vozidlom do protismeru, kde narazil do betónového oplotenia rodinnného domu," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

​Ľudia na Starých Horách sa zobudili na silný náraz a zraneným manželom pomohli von z havarovaného auta. Záchranári na mieste ošetrili oboch zranených manželov. "Vodič pri nehode utrpel ľahšie poranenia, po ošetrení bol transportovaný do banskobystrickej nemocnice," povedala Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchranárov.

Do nemocnice odviezli na ošetrenie aj jeho manželku. Jazda aj napriek únave sa 52-ročnému vodičovi nevyplatila, cesta domov na východ Slovenska sa tak poriadne skomplikovala. Vinník prišiel nielen o auto, ale na čas aj o vodičský preukaz. "Na mieste mu bol zadržaný vodičský preukaz," dodala Mária Faltániová.

Aj napriek tomu, že polícia varovala vodičov, aby dávali pozor na motorkárov, ktorí sa na jar začali opätovne objavovať na cestách, vodička si nevšimla motorku, keď vychádzala na hlavnú cestu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy