Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri razii Média 3 zadržali členov organizovanej skupiny. Siedmi skončili vo väzbe
Zdielať na

Pri razii Média 3 zadržali členov organizovanej skupiny. Siedmi skončili vo väzbe

BRATISLAVA / Viac ako dvesto policajtov zasahovalo v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji. Razie sa týkali akcií s krycím názvom Média 3 a Zmluvy. Počas nich zadržali niekoľkých členov organizovanej skupiny, ktorá mala vykonávať neoprávnené odpočty DPH. Siedmi už skončili vo väzbe.

Rozsiahle policajné razie s krycím názvom Média 3 a Zmluvy, mali náväznosť na tie minuloročné, ktoré boli realizované pod názvami MÉDIA 1 a MÉDIA 2. Akcie súviseli s páchaním závažnej daňovej trestnej činnosti krátením vlastnej daňovej povinnosti a s reklamnými službami. Počas akcie pod názvom MÉDIA 3 boli vykonávané 3 prehliadky iných priestorov a 11 domových prehliadok, pričom bolo zadržaných 7 obvinených osôb a 3 podozrivé osoby. Obvinení sú pre pokračovací zločin skrátenia dane a poistného, ako členovia organizovanej skupiny. Obvinených sudca poslal do väzby. "Doposiaľ sme zadokumentovali škodu vo výške viac ako 1,5 milióna eur," informovala Denisa Baloghová, hovorkyňa PPZ  SR. 

Podľa polície nie je vylúčené, že táto suma môže porásť až na 7 miliónov. Počas realizácie MÉDIA 3 bola rozložená organizovaná skupina páchateľov do ktorej bolo zapojených 62 podvodných spoločností. Obvineným osobám v prípade preukázania viny hrozí väzenie na 7 až 12 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy