Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Petrovi našli v dome 1,5 kila pervitínu, dostal vysoký trest
Zdielať na

Petrovi našli v dome 1,5 kila pervitínu, dostal vysoký trest

REVÚCA / Proces v prípade záchytu rekordného množstva drog v Tornali spred vyše troch rokov sa blíži ku koncu. Hlavnému obžalovanému Petrovi až 20-ročný trest. Počas domovej prehliadky uňho našli takmer 1,5 kilogramu kryštalickej látky.

Päťdesiatročný muž skončil vo vyšetrovacej väzbe. Po niekoľkých mesiacoch ho súd prepustil, kamarát zaňho zložil finančnú záruku 40 000 eur. Aj napriek tomu ho v Revúcej opäť chytili s drogami. Desaťročný právoplatný trest si odpykáva už niekoľko mesiacov. Pri domovej prehliadke uňho našli aj vyše 90 000 eur v hotovosti.

"Peniaze patria manželke. Sú z predaja domu," povedal mužov zástupca Juraj Remšík. Spolu s ním súdia aj ďalších dvoch mužov, jeden mal predať niekoľko skladačiek s pervitínom. "Od začiatku zaujal také stanovisko, že uznal svoju vinu. Obžalovaný riadne žije, pracuje, nevidím dôvod, prečo by to mal robiť opäť," dodáva obhajca Magda Jaňovková. 

Tretí obžalovaný muž skončil len pár dní pred Vianocami v opakovanej väzbe, proces totiž zablokoval, keď neprišiel na pojednávanie. Na slobodu sa pýtal opäť. "Súd ho neprepustil, obžalovaný nepodal sťažnosť," povedal obhajca Bernard Pekár. 

Päťdesiatnikovi hrozí za drogy až 20-ročný trest. Expertíza potvrdila, že kryštalická látka je pervitín. Po vysušení z 1,5 kilogramu látky ostalo približne kilo 78-percentného metamfetamínu. Rozsudok v tomto drogovom prípade zaznie už 1. apríla. Z Banskej Bystrice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy