Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šofér auta blokoval autobus. Zastavil na zastávke a nadával
Zdielať na

Šofér auta blokoval autobus. Zastavil na zastávke a nadával

BRATISLAVA / Vodiča Bratislavskej MHD bezohľadne obmedzoval šofér osobného auta. Ten svojím konaním ohrozoval autobus a cestujúcich. Autobusárovi sa dokonca ušli aj nadávky.

Vodič osobného auta nedal autobusu prednosť a snažil sa pred neho natlačiť. Keď mu to nevyšlo, rozhodol sa ho predbehnúť a autobus blokovať. Potom si to s autom namieril rovno na neďalekú zastávku. Auto odstavil, vystúpil a vykročil priamo k autobusu, ktorý sa na zastávke pristavil niekoľko sekúnd po ňom.

"Žiaľ, častým problémom MHD v hlavnom meste je nedisciplinovanosť vodičov individuálnej dopravy, ktorí nedodržiavajú cestné predpisy a blokujú verejnú dopravu, napríklad aj vo vyhradených BUS pruhoch, takisto aj na zastávkach," povedala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Vodiči sú okrem toho povinní dať prednosť autobusom, ktoré zastávku opúšťajú. To však podľa dopravného podniku v mnohých prípadoch nedodržiavajú.

Odohralo sa to na zastávke Prístavný most. Vodič auta dokonca autobusárovi začal nadávať. Potom už s úsmevom na tvári odišiel späť k svojmu autu.

Vodičovi to, ale zrejme stále nestačilo. Keď ho autobus predbehol, aby mohol pokračovať v trase, bezohľadný šofér zrýchlil a zaradil sa pred neho. Autobusár teda prešiel do vedľajšieho pruhu. Vodič auta však spravil to isté a autobus opäť začal blokovať.

"Vodiči však jazdia s maximálnou obozretnosťou a sú pravidelne školení ako zvládať jazdu s vozidlami MHD aj v náročných dopravných situáciách," dodala Volfová. 

"Či došlo k porušeniu pravidiel cestnej premávky a naplneniu skutkovej podstaty priestupku aj zo strany vodiča vozidla s umiestnenou kamerou, bude predmetom objasňovania vecne a miestne príslušného útvaru policajného zboru," povedala hovorkyňa bratislavskej polície Veronika Slamková.

Stáva sa, žiaľ, že arogantní vodiči blokujú dokonca aj sanitky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy