Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prešovský vodič autobusu si pred prácou vypil. A nie málo
Zdielať na

Prešovský vodič autobusu si pred prácou vypil. A nie málo

PREŠOV / Vodič z povolania šoféroval autobus s cestujúcimi pod vplyvom alkoholu. Prišiel o vodičák a prepustia ho z práce. Nafúkal pri dopravnej kontrole a nebolo to málo.

Autobus šoféroval 54-ročný vodič. Mal namierené z Prešova do Šarišských Bohdanoviec. Po pár kilometroch ho ale zastavili policajti. Nafúkal viac ako 1,5 promile. "Dychová skúška u vodiča bola 1,68 promile," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Dopravca zabezpečil odvoz cestujúcich náhradnou linkou. 

Opakovaná dychová skúška bola ešte o niečo vyššia. Profesionálny vodič skončil v policajnej cele a po vytriezvení ho predviedli pred súd. Na otázku, prečo šoféroval opitý, reagovať nechcel.

"Pracuje v našej spoločnosti 4 roky, doposiaľ s ním neboli žiadne problémy," povedal pre TV JOJ riaditeľ SAD Jozef Kičura. Vodiča z povolania uznal súd vinným z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Po superrýchlom konaní už pozná aj výšku trestu. Ten je v tomto prípade dvojnásobný. Keďže prišiel nielen o vodičák, ale zároveň aj o prácu.

"Bol mu uložený trest odňatia slobody vo výmere dvoch rokov s podmienečným odkladom na dobu 3 rokov a zároveň zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel po dobu 3 rokov," informovala hovorkyňa súdov Ivana Petrufová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy