Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prvý jarný výlet ukončil šmyk. Motorkár skončil v nemocnici
Zdielať na

Prvý jarný výlet ukončil šmyk. Motorkár skončil v nemocnici

ZVOLEN / Výlet na motorkách sa skončil nehodou. Pri Ostrej Lúke neďaleko Zvolena zostal 54-ročný motorkár v hlbokej priekope. Na výlet sa vybral aj s kamarátom, predčasne ho ale ukončil šmyk na štrku pri krajnici.

Dvaja motorkári išli na prvú jazdu po zime. Výlet ukončila nehoda pri Ostrej Lúke. Vylákalo ich teplé víkendové počasie, kamaráti z Banskej Bystrice sa ale na motorkách ďaleko nedostali. V serpentínach pri Ostrej Lúke ich výlet náhle ukončil šmyk a náraz do zvodidiel. Päťdesiatštyriročný motorkár sa údajne vyhýbal protiidúcemu autu. Jeho kamarát, ktorý išiel na motorke pred ním, počul iba silný náraz. "Vodič motocykla neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, dostal šmyk, s motocyklom sa oprel o zvodidlá, cez ktoré následne prepadol," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová.  

Po šmyku motorkár preletel ponad zvodidlá a dopadol do priekopy. Tam ho zraneného našli záchranári. Prvá jazda novej sezóny tak pred 54-ročného Banskobystričana skončila v nemocnici. Hoci pád vyzeral hrozivo, jeho zranenia našťastie nie sú vážne.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy