Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Úrady varujú: Pozor na podvodníka, ktorý zisťuje osobné údaje
Zdielať na

Úrady varujú: Pozor na podvodníka, ktorý zisťuje osobné údaje

PÚCHOV / Doteraz neznámy muž sa mal vydávať za zamestnanca mestského úradu a zisťovať informácie o príjmoch a osobných údajoch ľudí. Mesto okamžite reagovalo a vyzvalo občanov k obozretnosti. Žiadne takéto zisťovanie mesto nerobí a polícia je preto v strehu.

Pracovníkov mestského úradu nedávno kontaktovala vnučka 87-ročnej Púchovčanky, ktorú navštívil mladý vraj dobre vyzerajúci muž. "Jej stará mama prišla do kontaktu s takýmto človekom, ktorý zaklopal na jej dvere predstavil sa ako pracovník msu v pu, stým že robí štatistické zisťovania v súvislosti s domácnosťami," uviedla Tatiana Moravcová, hovorkyňa mesta Púchov. 

​Dôchodkyňa muža, ktorý sa vydával za zamestnanca mestského úradu do svojho bytu pustila. "Zaujímalo ho koľko ľudí žije v domácnosti, koľko z toho je detí, ich rodné čísla a aké sú ich príjmy," informovala ďalej hovorkyňa mesta. 

V súčasnosti v meste skutočne prebieha štatistické zisťovanie príjmov a životnej situácie v domácnostiach, túto činnosť ale vykonáva štatistický úrad SR. Títo pracovníci ale dopredu kontaktujú domácnosti formou listu, až potom rodinu navštívia a preukazujú sa poverením. "Zhodou okolností sú títo zisťovatelia pre okres Považská Bystrica a Púchov všetko ženy," povedala Tatiana Moravcová. 

Mesto Púchov na svojej stránke vydalo pre ľudí upozornenie. Zareagovala aj Považská Bystrica, ktorá je od Púchova vzdialená len 18 kilometrov. "Mesto Považská Bystrica prostredníctvom svojich zamestnancov nevykonáva žiadne zisťovania chceme apelovať na občanov, ak by u nich niekto zazvonil a takéto info zisťoval aby sa obrátil na mestskú alebo štátnu políciu," dodala Iveta Kováčiková, hovorkyňa mesta Považská Bystrica.

Slovenské poisťovne hlásia prudký náraz počtu podvodov. Podnikatelia sa nekalo snažili získať viac ako dva a pol milióna eur:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy