Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž sa pohádal s družkou, podpálil dom
Zdielať na

Muž sa pohádal s družkou, podpálil dom

RIMAVSKÁ SOBOTA / Tridsaťtriročný muž založil požiar v rodinnom dome len preto, že sa pohádal s družkou. Stalo sa to v okrese Rimavská Sobota. Tá len niekoľko minút pred tým z domu odišla aj s 5-mesačným synčekom.

Požiar v jednej z miestností rodinného domu v obci Hodejov, založil 33-ročný muž potom, ako od neho odišla jeho 19-ročná družka. Podľa jej slov sa pohádali, pretože s ním nechcela odísť do zahraničia.

"Povedal mi, že keď ho ľúbim, tak mám ísť do Rakúska a ja som povedala, že nejdem, lebo ja krnechcem aby zobral malého odomňa," uviedla družka. 

Zbalila ich iba 5-mesačného synčeka a odišla o pár domov ďalej k bratovi. No po pár minútach s ich spoločného rodinného domu šľahali plamene a tak tam so svojimi blízkymi utekala. To už boli na ceste hasiči a policajti. "On bol vnútri, brat ho dal von. Tri izby sú tam,  ale všetko tam horelo. Kuchyňa, chladnička, nábytok. Teraz tu bol brat a povedal, že už sa tam nedá bývať," dodáva mladá žena. 

Hasiči po príchode na miesto dostali plamene rýchlo pod kontrolu. Našťastie sa nerozšírili na strechu.

Skromne zariadený interiér domu zhorel do tla. Rodina sa tam určite tak skoro nemôže nasťahovať. Okrem toho, že je nábytok zničený, steny sú veľmi zadymené a na oknách chýbajú výplne. "Neviem, kde by som išla s malým. Povedali, že tu môžem ostať dokedy len chcem," dodáva družka. 

Muž, ktorý podľa našich informácií pobudol vo väzení už 10 rokov a iba nedávno sa vrátil s podmienkou za krádež dreva, skončil v policajnej cele. Škody predbežne vyčíslili na 3.tisíc eur.

"Polícia v Jesenskom začala trestné stíhanie vo veci poškodzovania cudzej veci. Podľa zisťovateľa príčin požiarov, bol požiar domu založený úmyselne," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy