Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
S autom skončil v betónovom mostíku. Záchranár mimo služby neváhal ani sekundu
Zdielať na

S autom skončil v betónovom mostíku. Záchranár mimo služby neváhal ani sekundu

ZBOJNÉ / Hoci bol mimo služby, ani na sekundu nezaváhal a vyslobodil vodiča z havarovaného auta. Reč je o záchranárovi, ktorý v sobotu zhodou okolností prechádzal popri mieste, kde len pár minút pred ním narazilo vozidlo do betónového mostíka. Vodič tvrdil, že mu do cesty vbehla lesná zver.

Nehoda sa stala okolo šiestej večer neďaleko obce Zbojné. Havarované vozidlo zbadal muž, ktorý tadiaľto práve prechádzal. Vodič bol podľa jeho slov v šoku. "Našiel som ho vo vozidle, v takom stave v akom teraz je. Povedal, že mu do cesty skočila vysoká zver, tak nechcel to napáliť do zveri," povedal. Vodič preto strhol volant a vozidlom narazil do betónového mostíka. 

Nehoda sa stala na úseku, ktorý je málo frekventovaný. Bolo šťastím, že v tom čase tadiaľ prechádzal vodič, ktorý zhodou okolností pracuje ako záchranár. Hoci nebol v práci, nezaváhal a vodičovi pomohol. "Poskytol som mu prvú pomoc, vytiahol som ho z auta. Sťažoval sa na bolesť hrudníka, to bolo asi tým airbagom a pásom, a dal som ho do svojho vozidla," pokračoval záchranár. Tam počkali až do príchodu sanitky. "Pacient mal povrchové poranenie hrudníka a bol transportovaný za účelom ďalších vyšetrení do nemocnice v Humennom,"  vyjadrila hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková 

Najväčšie nebezpečenstvo stretu s lesnou zverou hrozí vodičom od konca jesene až do apríla. "Vbehnutie lesnej zveri motorovému vozidlu do cesty patrí k jednej z najrizikovejších situácií na ceste. Práve preto je veľmi dôležité, aby sme v tomto období prispôsobili rýchlosť a spôsob jazdy okolnostiam, ktoré môžu nastať,"  dodal policajná hovorkyňa  Jana Ligdayová.

Pozrite si reportáž o vážnej nehode. Muž narazil do stromu:

Najčítanejšie správy