Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Policajtom došla trpezlivosť. Chlapcov vo veku 15 a 17 rokov poslali za mreže
Zdielať na

Policajtom došla trpezlivosť. Chlapcov vo veku 15 a 17 rokov poslali za mreže

FIĽAKOVO / Marian a Sebastián z okresu Lučenec sú nepoučiteľní zlodeji. Síce nespôsobili vysoké škody, no opakovane kradli. Policajtom už došla trpezlivosť a podali podnet na ich vzatie vo väzby. Neplnoletí kamaráti sú tak už za mrežami.

Problémy so zákonom má iba 15-ročný žiak základnej školy. Chlapca nezvládajú ani jeho starí rodičia, ktorí ho vychovávajú. "Snažili sme sa mu dohovoriť, ale s ním sa nedalo vydržať," vraví starý otec obvineného Mariana. Je záškolák a podľa nich vyskúšal už aj marihuanu.

Ešte v novembri sa v noci s ďalšími kamarátmi vlámal do viacerých bytoviek. Preukázali mu až 7 skutkov. "Vyšetrovateľ 15-ročného chlapca obvinil z rpečinu porušovania domovej slobody, z prečinu krádeže a z prečinu poškodzovania cudzej veci v spolupáchateľstve," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Sľuby sa sľubujú

Na výsluchu sľúbil, že sa polepší, o pár dní ho ale prichytili znova. "Dňa 14. februára opäť kradol v predajni," dodala Faltániová. Až na súde, keď sudca rozhodoval o jeho vzatí do väzby, si uvedomil vážnosť situácie. Rozplakal sa. 

Podobne skončil aj jeho 17-ročný kamarát. Sebastián taktiež opakovane kradol. "V minulosti sa dopustil priestupku proti majetku a za krádež už bol aj právoplatne odsúdený," poznamenala Faltániová. 

Sudca sa stotožnil s návrhom prokurátora a nepolepšiteľných zlodejov poslal do väzby. U obidvoch totiž existovala obava, že budú pokračovať v trestnej činnosti.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Zlodej sa ulakomil na školskú tašku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy