Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Frekventovaný ťah smerom na Donovaly zasypali skaly
Zdielať na

Frekventovaný ťah smerom na Donovaly zasypali skaly

DONOVALY / Viac ako 10 áut v stredu večer uviazlo na výjazde z Banskej Bystrice smerom na Donovaly. Vozidlá v tme narazili do skál, ktoré sa uvoľnili z múru vedľa cesty. Skončili s defektom, pokrivenými diskmi, poškodenými prevodovkami či olejovými vaňami.

Stačilo niekoľko skál na ceste a o prácu mali postarané policajti aj cestári. Vodiči sa sťažovali na veľký kameň v strede cesty aj na to, že sa poškodeniu áut nemali ako vyhnúť. "Kameň veľký alebo skala v strede cesty, som sa nemal kam uhnúť, to bol moment," hovorí jeden z poškodených vodičov. 

Ďalší dodáva: "Predo mnou spravil chlap myšičku, ja som nestihol zareagovať, kolesom som naletel asi na betón."

Frekventovaný ťah smerom na Donovaly lemovali nepojazdné autá aj nákladiaky. Vodiči v tom lepšom prípade rýchlo vymenili preseknuté pneumatiky, no viacerí sa s poškodenými prevodovkami a olejovými vaňami ďalej nedostali.

"Koleso v ťahu, zadný nárazník rozbitý, keď som sem zahol, sedem áut tu už stálo," dodáva vodič, ktorý si na mieste činu chvíľu aj postál. 

Na rušný ťah, po ktorom denne prejdú stovky áut, spadli skaly z múru pri ceste. A keďže bola tma, viacerí vodiči si prekážku na ceste všimli až tesne pred nárazom. Stáli tu autá so slovenskými aj zahraničnými evidenčnými číslami, lyžiari aj ľudia cestujúci domov.

"Na mieste bola aj hliadka dopravnej polície, ktorá tu zdokumentovala viacero škodových udalostí, vozidlá mali poškodené kolesá, prevodovky aj olejové vane," hovorí hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová. 

Pre viacero poškodených áut musela prísť odťahová sluprevodovkamižba, cestári vozovku upratali, no aj za tú chvíľu, čo tam skaly ležali, spôsobili tisícové škody. Tie si podľa polície budú musieť vymáhať nahnevaní vodiči u správcu cesty. 

Cestu medzi Prešovom a Vranovom nad Topľou uzavreli. Do poľa totiž vyletel kamión. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy