Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mal zbiť manželku a hodiť ju do klietky k levici. Žena na súde tvrdila, že vo väzení má byť ona
Zdielať na

Mal zbiť manželku a hodiť ju do klietky k levici. Žena na súde tvrdila, že vo väzení má byť ona

TRNAVA / Lehel Horvát spolu so synom Tiborom sa vo štvrtok postavili pred súd. Podľa obžaloby mali dobiť Lehelovu manželku Ivetu a následne ju hodiť do klietky k levici. Dnes vypovedala na súde a tvrdila, že všetko bolo inak.

Lehel s prezývkou Hrobár bol považovaný za niekdajšieho bossa dunajskostredskej mafie. Jeho meno figurovalo v prípadoch bratov Raiszovcov, či drogového laboratória. No to nie je všetko, na jeho rozsiahlom pozemku našli niekoľko zakopaných obetí. Časom sa z Lehela stal chránený svedok a svedčil proti svojim bývalým kolegom, ktorých sa podarilo dostať za mreže. Jeho pozícia spolupracujúceho svedka, ale už istú dobu neplatí.

​Aktuálne je Lehel spolu so synom Tiborom obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu spáchaného formou spolupáchateľstva. Podľa obžaloby mali totiž v marci roku 2018 v jeho rodinnom dome brutálne dobiť svoju manželku a nakoniec ju hodiť levici s menom Simba do klietky. Útok ale prežila. Obaja obvinenia odmietajú a tvrdia, že manželka bola v tom čase chorá a brala antidepresíva, ktoré zapíjala alkoholom. Rovnako to má byť podľa neho aj pomsta zo strany dunajskostredskej polície.

Pojednávanie začalo vo štvrtok o pol 9:00 ráno na okresom súde v Trnave. Kľúčovým svedectvom mala byť výpoveď Lehelovej manželky Ivety. Tá pred pojednávaním a rovnako aj počas neho svoje predošlé výpovede poprela. Dokonca povedala, že v base mala skončiť ona. "Ja som mala problémy, ťažkosti. Pochovala som svokrovcov, mala som ťažké obdobie. Oni majú pravdu a ja som zavádzala," uviedla Iveta Horváthová. "Poškodená už v prípravnom konaní zmenila výpoveď, ale tá prvotná výpoveď, kde usvedčovala oboch obžalovaných je potvrdená aj závermi znaleckých posudkov, že také zranenia nemohla levica spôsobiť. Takže z toho vyplýva jediný záver, že ich mohli spôsobiť obžalovaní," dodal prokurátor. 

Pojednávanie miestami pripomínalo skôr telenovelu. Ivana, ktorá mala byť dobitá a hodená levici, držala v ruke srdiečko z kameňa, a s Lehelom si vždy, keď sa dalo posielali valentínske vyznania. Obaja tvrdia, že ich vzťah bol taliansky a mali medzi sebou často konflikty, no nie fyzické ale verbálne. A zranenia, s ktorými bola hospitalizovaná jej mala spôsobiť levica tým, že bola nervózna, hladná a pri kŕmení ju pritlačila o mreže. "Nevinne sú tam manžel a syn a mala by som tam byť ja," podotkla poškodená. 

Na súd priviedli aj ďalšieho člena dunajskostredského podsvetia Kristiána Kadára v pozícii svedka. Ten tvrdil, že v dávnej minulosti pred útokom bol pri stretnutí nebohého Šátora s Lehelom, kde mal Lehel hovoriť, že chce zabiť svoju bývalú aj súčasnú manželku pre rodinné nezhody. "Čistý blázon, agresívny psychopat, ktorý nemá žiaden cit voči ľuďom," povedal svedok Kristián Kadár. 

Avšak to nie je všetko, v čom nastal zvrat. Lehel v minulosti pred pojednávaniami tvrdil, že on je za vraždou Šátora, ale ani to už neplatilo. Ďalšie pojednávanie v prípade pokusu o vraždu je naplánované na 18. marca, kde budú vypočutí ďalší svedkovia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy