Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hrozivý lov na jeleniu rodinu. Pytliaci si mäso rozdelili priamo na mieste
Zdielať na

Hrozivý lov na jeleniu rodinu. Pytliaci si mäso rozdelili priamo na mieste

ŠTÚROVO / Skôr ako sa mu podarilo odstreliť rodinku danielov, viackrát netrafil. Dôkazom sú zničené kmene stromov. Potom sa ulakomil na mäso. Škodnú z Kováčskych kopcov pri Štúrove, v podobe pytliaka, intenzívne hľadajú kriminalisti.

"Počas bežnej kontroly lesných pozemkov v pôsobnosti lesnej správy Kamenín som uvidel kŕdeľ krkavcov," opísal vedúci Lesnej správy Kamenín Erik Krajniak. Na prvý pohľad nič nezvyčajné. V hojnom počte vysedávali v poraste, signalizujúc, že je tam uhynutá zver. Vedúci lesnej správy to išiel skontrolovať. "Našiel som danielča, danielicu a daniela na jednom mieste sčasti prikryté konármi a lístím, dokonca ani vyvrhnuté to nebolo, bolo to odraté sčasti, vykostené, aj vnútornosti ostali, ten samec mal dokonca odseknuté parožie, hneď som myslel, že to bude čin nejakého pytliaka zrejme," pokračoval Krajniak.

Poľovný revír Kováčovské kopce pri Štúrove je v užívaní štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky. Do 15. februára tu je síce povolený lov danielej zvery, ale nie takýmto spôsobom, a len na základe mimoriadneho povolenia. A to v posledných dňoch vydané nebolo. Pytliaci si museli byť istí, že ich v poľovnom revíri nikto nestretne. Mäso z ulovenej zvery si rozdelili priamo na mieste. "Jednoznačne išlo tomu pytliakovi o mäso o divinu, ani o trofej, tú trofej by si zobral celú hlavu aj s parožím," poznamenal Krajniak. 

To, že šlo o amatéra potvrdzujú aj dostrieľané stromy na okolí – nielenže konal protizákonne, ale ani mušku nemal najlepšiu. "Poverený policajt začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre prečin pytliactva. Majiteľovi vznikla škoda za viac ako 2 600 eur," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. "Tá škoda bude vyššia, v zmysle vyhlášky, ktorou sa upravuje spoločenská hodnota, " dodal vedúci Lesnej správy Kamenín Krajniak. "Podľa trestného zákona hrozí za tento skutok trest odňatia slobody až na 2 roky," informovala Čuháková. 

Zrážky vlakov so zverou boli posledné mesiace veľmi časté. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy